Jutgen un veí de l'Escala acusat de violar l'exparella

L'home s'enfronta a 12 anys de presó

La secció quarta de l'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un veí de l'Escala (Alt Empordà), Mariano F. G., que s'enfronta a 12 anys de presó per violar l'exparella. La denunciant afirma que la nit del 28 al 29 de juliol del 2011 va accedir a anar a parlar amb el seu ex perquè no la deixava tranquil·la, però quan va arribar a casa d'ell, l'acusat la va agafar pel braç amb força i la va obligar a pujar al pis.

Un cop dins, va tancar la porta amb clau per evitar que fugís i la va violar. L'acusat ha negat les acusacions i ha assegurat que van mantenir relacions sexuals consentides. El processat sosté que la noia el va denunciar pressionada pel seu germà, que no veia amb bons ulls la relació.

Fiscal i acusació particular demanen 12 anys de presó per a Mariano F. G. com a autor d'un delicte de violació. El cas es remunta a la nit del 28 al 29 de juliol. Segons la denunciant, va accedir a anar a casa del seu ex, amb qui feia dos dies que havia tallat la relació, perquè "no deixava de molestar" o volia aconseguir que la deixés en pau.


Segons ha explicat la denunciant al judici, on ha declarat per videoconferència, la relació amb l'acusat va ser breu, de tres setmanes, però havien arribat a conviure i havia tingut diversos problemes amb ell. "Era molt gelós i violent, per això el vaig deixar", ha assegurat i ha afegit que ell s'ho va prendre molt malament i "no ho va acceptar".

Aquella nit, va anar fins al pis d'ell. "M'esperava a la porta i ja em va agafar pel braç amb força i em va arrossegar fins al pis", ha declarat la noia. Un cop dins el domicili, continua relatant, l'acusat va tancar la porta amb clau per impedir que fugís, la va portar fins a l'habitació i la va violar.

Durant l'agressió, ha afirmat la denunciant, va rebre diverses trucades al mòbil del seu germà, preocupat perquè no la localitzava. Finalment, l'acusat va agafar el telèfon i li va passar a ella, que va dir que de seguida aniria cap a casa. Després d'això, el processat la va deixar marxar.

"El delinqüent"

La versió de l'acusat és oposada a la de la víctima. Mariano F. G. ha assegurat que en cap moment la noia va trencar la relació amb ell i que, com cada nit, la va anar a buscar a la feina per anar plegats a casa. Allà, diu, van mantenir relacions sexuals consentides.

L'acusat ha admès que el telèfon de la noia va sonar en més d'una ocasió però assegura que era ella qui no volia contestar, perquè sabia que el seu germà s'enfadaria si sabia que estava amb ell. "No volia que estiguéssim junts perquè tinc mala fama al poble, em diuen el delinqüent", ha afirmat.

Per això, sosté que la noia el va denunciar perquè temia al seu germà i no volia reconèixer que l'havia desobeït per anar-se'n amb ell. L'acusat nega que la colpegés ni que la forcés i ha assegurat que cap dels dos va resultar ferit per cap tipus de forcejament.

Les forenses han detallat que la víctima tenia un morat al canell i un xuclet a la clavícula però no van trobar ferides ni a les cames i als genitals.

La defensa, encapçalada pel lletrat Jaume Pararols, demana l'absolució i, en cas que el condemnin, vol que li apliquin un atenuant de dilacions indegudes i un altre per consum d'alcohol i drogues. El cas ha quedat vist per a sentència.