Interromput el servei del TAV per les fortes pluges

S'ha establert un pla alternatiu de transport pels afectats

Els forts xàfecs que han caigut aquest dilluns a la matinada a les comarques de Girona han obligat a interrompre la circulació ferroviària d'alta velocitat entre Figueres i Barcelona per l'acumulació d'aigua en diferents trams de la via, incloses les vies a la mateixa estació de Girona.

Mentrestant, els passatgers són derivats als Regionals, principalment de Barcelona a Girona, o a un servei alternatiu per carretera, des de Vilafant, segons Renfe. Els serveis internacionals s'inicien des de Perpinyà. Per aquest trens, tots els viatgers de Barcelona, Girona i Figueres han estat traslladats per carretera fins a Perpinyà, segons ha informat Renfe.

D'altra banda, segons la companyia, per rotació de material, puntualment poden patir algun retard els trens que enllacen Barcelona amb Madrid.


A primera hora del matí, segons Adif, l'aigua ja ha estat evacuada de la zona de les vies, tot i que encara queden algunes basses a la sortida del túnel en sentit Figueres. L'ens gestor d'infraestructures no ha donat cap termini sobre el restabliment de la circulació.
 

(Visualitza el vídeo al web)

 

L'estació completament negada © Cadena SER

Restabliment del servei

Adif ha autoritzat els trens AVE a començar a circular entre Barcelona a Girona a partir d'aquest migdia. Concretament, segons ha informat Renfe, el primer comboi que circularà fins a Girona serà el que surt de la capital catalana a les 12.44 h. En mantenir-se interromput el servei entre Girona i Figueres no estarà operatiu amb anterioritat en cap dels dos sentits, ja que els trens AVE es troben detinguts a Figueres Vilafant sense poder donar servei.

D'altra banda el servei entre Girona i Figueres es troba interromput. Des de Girona, els viatgers són derivats cap als trens Regionals i des de Figueres per carretera.

Pel que fa els serveis internacionals, s'iniciaran des de Perpinyà. Per aquest trens, tots els viatgers de Barcelona, Girona i Figueres es traslladaran per carretera fins a Perpinyà.

D'altra banda, els trajectes entre Barcelona i Madrid poden patir retards per la rotació del material AVE, segons Renfe.