Menció especial pel gironí David Ruiz en el Premi UPC de ciència-ficció

El primer lloc és per Roberto Sanhueza que ha gunyat per segon cop

El realitzador gironí David Ruiz ha rebut als Premis UPC de ciència-ficció la menció especial per la seva obra "El crit de les ultra coses" que explica la història d’una invasió extraterrestre peculiar. A la història, la invasió es fa a través d’ones transmeses pels televisors, que semblen no afectar als alcohòlics. Afortunadament per a la humanitat, un tinent dels mossos d’esquadra propens a la beguda té la clau de la salvació. Segons els organitzadors "es tracta d’una obra divertida, àgil i funcional amb una desimboltura narrativa prou efectiva".

El relat és la primera incursió en la novel·la de Ruiz, llicenciat en Comunicació, Publicitat i RRPP, i Història, i prolífic curtmetratgista. Actualment és articulista i crític al bloc de cinema i sèries de televisió Els Bastards (Premi Carles Rahola de Comunicació 2013) i al diari digital Ara.Girona.cat, i també és co-director de l'Acocollona't, la setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona.

Primer premi

L’obra guanyadora ha estat la novel·la El año del gato, del xilè Roberto Sanhuez, que ja va resultar guanyador en l’edició de 2009 amb l’obra Bis. A més, el jurat ha volgut reconèixer amb una menció les obres Karma6, de Juan Francisco Gutiérrez (Granada), i Les souterrains du temps, de Claude Ecken (França).

Com ja va fer fa cinc anys, Sanhueza presenta una novel·la centrada en les aventures d’un detectiu privat envoltat d’un món de realitats i personalitats virtuals amb multitud de referències a la mítica pel·lícula Casablanca, de Michael Curtiz; de fet, el pseudònim de l’autor és Bobby Boggart. Tampoc hi falten referències a clàssics musicals com és Year of the cat, de Al Stewart.