Alerta per Ebola a l'Aeroport de Girona

La Policia està preparada per actuar davant un possible cas de contagi

L'Aeroport de Girona s'ha llevat amb uns nous rètols clavats en diversos punts de les instal·lacions que resen "Alerta sanitària per Ebola". Els cartells, que es troben visibles per a tots els passatgers que passen per la termina formen part del protocol endegat pel Ministeri de Sanitat Exterior.

Aquesta és una de les mesures preses, mentre que també s'ha dotat als agents del Cuerpo Nacional de Policía amb la documentació i els coneixements necessaris per evitar contagis i actuar en cas de trobar un sospitós de patir la malaltia. El primer en ser alertat ha estat el cap de seguretat de l'aeroport mitjançant una comunicació via correu electrònic.

En aquest s'exposen les poques possibilitats de trobar un passatger infectat a Girona ja que no hi ha enllaços amb Nigèria, Libèria, Sierra Leone, Congo, Senegal o Guinea (els afectats per l'epidèmia), però que tanmateix és necessari prendre precaucions.

Tots els agents tenen possessió d'un manual on consta quins són els símptomes de la malaltia per a detectar infectats. També unes instruccions sobre el procediment a seguir i el protocol d'actuació posterior.