Es reprenen les obres de la mesquita de Salt després d'un any aturades

Està previst que l'equipament pugui entrar en funcionament d'aquí a tres o cinc mesos

L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha informat que dimarts passat els promotors de la mesquita del poble van reprendre les obres que portaven un any aturades per problemes econòmics. Ara fa dos setmanes, el batlle va exigir als promotors que continuessin els treballs perquè l'edifici pogués obrir "el més aviat possible" encara que no estigués totalment acabat.

En principi està previst que la planta baixa de l'edifici estigui finalitzada d'aquí a tres o cinc mesos. "Si el projecte de màxims no es pot fer , el que els hem demanat és que acabin les obres el més aviat possible perquè la mesquita pugui obrir i no s'hagin d'utilitzar altres espais per cobrir aquesta demanda", ha explicat Torramadé.

Les obres per construir una mesquita de nova planta al polígon industrial Torre Mirona de Salt van començar a principis de l'any 2013. L'empresa constructora va remoure terres, va aixecar les línies bàsiques de l'edifici, l'esquelet de formigó i els baixos. A partir d'aquí, però, les obres no van continuar endavant per problemes econòmics.


Ara fa dos setmanes, l'Ajuntament de Salt va demanar als promotors del centre - la comunitat islàmica Imam Malik- que desencallessin el projecte i que fessin els treballs necessaris perquè l'edifici pogués entrar en funcionament el més aviat possible. En aquell moment, l'alcalde d'aquesta localitat gironina, Jaume Torramadé, ja va dir als promotors que no feia falta que acabessin totalment la mesquita sinó que construïssin allò que necessitaven per poder-la utilitzar.

Aquest dissabte, l'alcalde de Salt ha informat que els promotors van reprendre les obres pocs dies després de la demanda del consistori saltenc, el dimarts 23 de setembre. "Esperem que estiguin enllestides el més aviat possible, si no poden tirar endavant el projecte de màxims, esperem que finalitzin la planta baixa perquè sigui apte al seu ús i compleixi la normativa", ha explicat. Torramadé ha assenyalat que, des del consistori, volen que la mesquita entri en funcionament ben aviat perquè així els espais que actualment s'estan ocupant per usos religiosos puguin tornar-se a utilitzar per altres actes o elements, tal i com es van dissenyar.

En principi, el batlle ha augurat que la mesquita podria estar finalitzada i obrir portes d'aquí a tres o cinc mesos. "Aquest és el desig i la previsió dels promotors", ha assegurat. Un cop finalitzada, aquesta serà la segona mesquita de grans dimensions que hi ha a les comarques gironines. Actualment ja n'hi ha una a Torroella de Montgrí. Avui en dia, a Salt hi ha catorze centres de culte: cinc cristians evangèlics, quatre musulmans, dos catòlics, un compartit amb ortodoxos, un sikh i un adventista.