Enxampen un lladre que va saltar per la finestra amb 37kg de cocaïna al damunt

Havia entrat a robar dins un habitatge de la Jonquera

El 19 de setembre passat, la policia espanyola va veure com un home saltava per la finestra d'un habitatge a la Jonquera (Alt Empordà). Eren dos quarts de dues del migdia i els agents van decidir interceptar-lo per veure què passava. Quan el van escorcollar, van trobar-li dos mitjons i un guant, elements utilitzats en robatoris. L'home, un marroquí de 32 anys amb permís temporal de residència a Itàlia, també portava més de 37 quilos de cocaïna i 180 euros.

Durant la detenció, l'home va explicar a la policia que havia entrat a l'habitatge per comprar droga sense aclarir però per què havia decidit saltar per la finestra. Seguidament, els agents van trucar a la porta del domicili davant la sospita que es tractés d'un robatori amb força. En no rebre cap resposta, van decidir avisar als Bombers perquè els facilités l'entrada a l'habitatge.

Un cop a dins, a través de la mateix finestra per on havia saltat el detingut, la policia espanyola va descobrir-hi droga. Concretament, 298 grams de cocaïna, 90,4 grams d'heroïna i 570 grams d'haixix, a més de 80 bosses de plàstic utilitzades per la venda de droga.

Els agents van comunicar els fets al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres, que va ordenar l'entrada i registre del pis el mati del dia 20 de setembre. El detingut va passar a disposició del jutge, que el va deixar en llibertat amb càrrecs. Per altra banda, com que no s'ha pogut localitzar el propietari de l'habitatge que és de lloguer, la policia manté oberta la investigació per localitzar altres persones implicades en aquest cas.