Mor un nadó nascut en un punt de l'Alta Garrotxa on només s'hi pot arribar a peu

Un helicopter va traslladar el nen prematur al Trueta però no es va poder salvar

Un nadó va morir diumenge després de néixer prematurament al mas de l'Om de Monars a Montagut (Garrotxa). La ubicació de la masia no permet arribar-hi mitjançant vehicle motoritzat i un helicòpter del SEM s'hi va traslladar després que la mare, de nacionalitat francesa i que viu al mas, va alertar als serveis mèdics segons explica El Punt Avui.

L'avís de socors es va emetre a través del 061. Dotacions dels Mossos d'Esquadra i sanitaris van recórrer amb cotxes tot terreny fins al final de la pista forestal i, a partir d'allí, van seguir a peu fins al mas. En total van trigar dues hores en arribar a la masia on van trobar la mare que havia donat a llum a la banyera. Allà els va explicar que el nadó, nascut dos mesos abans de temps, no havia plorat en tot el part.

Un helicòpter del SEM va traslladar el nadó a l'hospital Josep Trueta de Girona on no van poder fer res per salvar-li la vida. El dilluns metges forenses van assegurar que hauria pogut néixer mort però encara s'està pendent d'uns anàlisis enviats a laboratori per a confirmar aquest extrem.