El ple de la Diputació de Girona dóna suport a la consulta del 9-N

Tots han votat a favor excepte l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, que s'ha abstingut

El ple de la Diputació de Girona ha aprovat avui una moció que dóna suport a la convocatòria de la consulta del 9-N i que insisteix que la consulta es pot fer dins la legalitat de la Llei de consultes no referendàries aprovada pel Parlament de Catalunya. La moció ha comptat amb el suport de CIU i ERC. L'altre grup polític representat al ple, el PSC, ha donat llibertat de vot als seus diputats i tots ells, a excepció de Josep Marigó que s'ha abstingut, hi han votat a favor. Amb aquesta moció, l'ens supramunicipal se suma al suport a la consulta que, en aquests darreres dies, està mostrant el món local català.

El text aprovat avui estableix concretament “el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de la Diputació de Girona amb la realització de la mateixa, fent una crida a la participació”.

També dóna “ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”.

L'acord de ple es comunicarà al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. També a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Transferència de carreteres i actuacions de millora

El ple també ha aprovat, com porta fent des de fa diverses sessions, un seguit de convenis amb diferents ajuntaments gironins per al traspàs de carreteres municipals a la Diputació. Aquestes carreteres s'integraran a la xarxa viària de l'ens supramunicipal, que hi executarà un seguit d'actuacions de millora com ara: la sega dels marges; neteja i rehabilitació dels sistemes de drenatge (cunetes, passos i tubs transversals); rehabilitació del ferm asfàltic; senyalització vertical, de codi i orientació, fitació quilomètrica, i senyalització horitzontal.

Les carreteres transferides són:

- Vial que serveix d'accés a la urbanització Riuclar a Massanes des de la GI-555
- Vial de Santa Cristina d'Aro a Castell d'Aro
- Vial d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries i la seva connexió a la C-260
- Vial de Santa Llogaia d'Alguema a les Forques (Vilafant).
- Vial que enllaça la C-31 amb el mucli del Far d'Empordà

Les transferències d'aquestes vies formen part del Pla de Carreteres de les Comarques Gironines, pel qual la Diputació passarà de gestionar 680 km de carreteres a més de 1.000.

Paral·lelament, el ple ha donat llum verda a l'aprovació definitiva del projecte de millora de la intersecció entre l'antiga C-250 i les carreteres a Solius (GI-V-6611) i a Bell-lloc (GI-V-6613).
 
També ha aprovat la cessió als ajuntaments de Begur i Cabanes d'uns trams de les carreteres GI-P-6532 ( Aiguablava) , GI-P-6533 (Fornells) i GI-V-6024 (de Figueres a Masarac per Cabanes) que tenen un trànsit majoritàriament urbà.