Els Mossos d'Esquadra portaran desfibril·ladors a tots els cotxes patrulla

La iniciativa començarà a les comarques gironines

A partir d'ara, cada cotxe patrulla que els Mossos d'Esquadra tenen a les comarques gironines portarà un desfibril·lador mòbil al maleter. La Diputació de Girona, a través del seu organisme autònom Dipsalut, els ha cedit al Departament d'Interior amb un objectiu clar: salvar vides.

En total, arreu de la Regió Policial de Girona ja hi ha 74 cotxes equipats amb els aparells. Avui, tant el conseller d'Interior com el president de la Diputació han fet l'acte d'entrega dels diferents desfibril·ladors al cos policial.

En paral·lel, els 1.417 agents del cos que formen part de la unitat de seguretat ciutadana seguiran un curs específic per aprendre con funcionen. De moment, des del mes de juny i fins ara, ja s'han format els mossos que depenen de les comissaries de Figueres, la Bisbal d'Empordà, Santa Coloma de Farners i Olot. "Abans de finals d'octubre, s'haurà arribat a totes les comarques", ha avançat el president de la Diputació, Joan Giraut.

Amb els desfibril·ladors mòbils que els mossos portaran als cotxes patrulla, ja són 200 els que hi ha arreu de les comarques gironines. De fet, a partir del 2011, aquests aparells ja es troben als vehicles de Protecció Civil i els de les policies locals. Des d'aleshores i fins ara, gràcies als desfibril·ladors mòbils ja s'han pogut salvar divuit vides.

Els primers a arribar

Tant el conseller d'Interior com el president de la Diputació han subratllat que els Mossos d'Esquadra solen ser dels primers en arribar a lloc en casos d'emergència. "És basic que vagin equipats i estiguin preparats per atendre aturades cardíaques, perquè estem parlant de casos on cada segon compta", ha dit Joan Giraut.

Per la seva banda, Ramon Espadaler ha destacat que avui s'ha posat "una peça més" dins "la voluntat de servei i proximitat que defineix la nostra policia". "Les policies locals gironines disposen de desfibril·ladors, però també hi ha molts municipis on aquest cos no existeix; i on, en cas d'emergència, els mossos són els primers que hi arriben", ha puntualitzat.

El conseller ha dit, a més, que la intenció del Departament és estendre arreu de Catalunya aquest pla pioner que ara engega a les comarques gironines, dotant amb desfibril·ladors cadascun dels cotxes patrulla dels mossos que pentinen els carrers del país.