Activat l'Inuncat davant l'arribada de més tempestes aquesta tarda

Les comarques més afectades seran la Garrotxa, Ripollès i Selva

Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió de pluges que podrien ser intenses aquesta tarda i nit sobretot a la meitat nord. Segons el Servei Meteorològic, es preveu un fenomen atmosfèric advers amb pluja intensa que pot descarregar més de 20 litres en mitja hora avui a la tarda i que pot afectar qualsevol punt del país, però amb més probabilitat a les comarques del Berguedà, Osona, Ripollès, Garrotxa i Selva.

Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa i pedra. En moments de xàfecs el vent podrà ser ratxejat i fort. Davant la previsió de xàfecs intensos per avui, Protecció Civil recomana precaució sobretot en els desplaçaments en vehicle i també en totes aquelles activitats a l'aire lliure a les zones de risc.

Durant l'episodi de pluges d'aquest nit i matinada passades, el telèfon d'emergències 112 va rebre un total de 159 trucades, la gran majoria des de la comarca del Segrià (133), el 90% del total. Per franges horàries, la gran majoria (88) es va concentrar entre les dues i les tres de la matinada. Els principals motius de les trucades van ser per inundacions de baixos i per incidències de trànsit (obstacles a la via o basals).

De les 159 trucades rebudes al Telèfon 112, se'n van derivar 54 als Bombers de la Generalitat i 40 als Mossos d'Esquadra i Policia Local.