Txarango, Chambao, Love of Lesbian i Jeff Mills a les Fires de Girona

Més d'una trentena d'actuacions repartides per cinc escenaris de la ciutat durant les festes de Sant Narcís

La música serà, aquest any, un dels plats forts de les Fires i Festes de Sant Narcís. Artistes de renom nacionals, com Txarango o Love of Lesbian; estatals, com Chambao, i internacionals, com Jeff Mills, Zebda o Patricia Petibon, són els caps de cartell d'una programació pensada per atraure públics diversos.
Més d'una trentena d'actuacions musicals emplenaran els cinc escenaris que, del 24 d'octubre al 2 de novembre, s'ubicaran a la ciutat. A l'Auditori de Girona, centre neuràlgic de la programació musical durant l'any a la ciutat, se li afegeixen, per Fires, quatre espais més: la Copa, Sant Feliu, l'Envelat i la Copeta.

"Les Fires són la festa major de tardor de Catalunya", ha ressaltat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Per aquest motiu, Puigdemont afirma que són "la millor tribuna musical que hi ha ara mateix pels grups nacionals, estatals i internacionals". La regidora d'Ocupació i Empresa i responsable de les Fires de Sant Narcís, Marta Madrenas, ha destacat "la qualitat i la diversitat" de la proposta d'enguany i la consolidació dels diferents escenaris.

El popular escenari de la Copa, situat dins l'espai de barraques, acollirà el gruix dels concerts de les festes. El 24 d'octubre a la nit, la rumba de Chambao i Calvari inaugurarà l'oferta musical de Fires. Reincidentes, Germà Negre i l'Exèrcit d'Alliberament Musical protagonitzaran la nit programada per la Comissió de La Copa el dia 25. La vigília de Sant Narcís, Hotel Cochambre i Buhos oferiran "una autèntica nit de festa major"; el nord-americà Jeff Mills i els alumnes de l'EUMES portaran la música electrònica a la Copa el dijous 30 d'octubre; les propostes dels francesos Pungle Lions i del crooner Gaspard Royant pujaran a l'escenari el divendres 31 d'octubre durant la nit de 'Girona, Ciutat de Festivals' i la música festiva i reivindicativa de Txarango i Zebda tancaran la programació el dissabte 1 de novembre. "Tenim una programació musical de primeríssim nivell", ha explicat el programador musical de les Fires, Natxo Morera de la Vall.

El bisbalenc Sanjosex (31 d'octubre), el músic de Sant Celoni Joan Colomo (25 d'octubre), el grup de les Terres de l'Ebre Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries (28 d'octubre) i el gironí Xebi SF (25 d'octubre) posaran el toc més personal i de cançó d'autor a la programació de Fires a l'escenari de la plaça de Sant Feliu, convertit des de fa tres anys en l'escenari B de les Fires. Sant Feliu acollirà també la final del Concurs Intro 2014 el dijous dia 30.

Orquestres a Miquel de Palol

L'envelat de la plaça de Miquel de Palol, una de les fermes apostes de la programació de Fires per oferir propostes adreçades a públics diversos i en diferents ubicacions de la ciutat, serà l'escenari de les actuacions de les orquestres més rellevants del panorama musical català: Orquestra Selvatana (dissabte 25), La Metropol (dimarts 28), La Principal de la Bisbal (dimecres 29), Orquestra Montgrins (divendres 31) i l'Orquestra Maravella (dissabte 1). La Selvatana, la Montgrins i la Maravella oferiran una primera part d'audició (a les set del vespre) i una segona part de ball (a les deu de la nit).

Patricia Petibon, Love of Lesbian, Jorge Drexler, Sílvia Pérez Cruz & Raúl Fernández 'Refree' i el concert de la Principal de la Bisbal completen l'oferta musical de les Fires amb les seves actuacions, programades en el marc de la temporada de tardor de l'Auditori.

A més, aquest any tampoc faltaran les propostes de la Parada 360, amb les actuacions d'Smoking Bambino i Carmen 113 a l'Estació Espai Jove; la tradicional cantada d'havaneres de Terra Endins a les escales de la Catedral de Girona; el concert de Fires a l'Auditori del Cor Maragall; la Gran Parade de Girona, que aplega diferents bandes, o les audicions de sardanes.

Per als més menuts

La Copeta -la reformulació de La Copa per als espectacles diürns destinats al públic familiar- oferirà de nou una programació adreçada al públic més jove. L'aposta de Reggae per Xics, de The Penguins, arribarà el 25 d'octubre al migdia. El dia de Sant Narcís País de Cotó seran els encarregats d'amenitzar el migdia amb la seva proposta lúdica. Per últim, el dissabte 1 de novembre l'Orquestra Di-versiones, reconvertida en Diverkids, farà les delícies dels infants gironins.