Detinguda per col·laborar en l'agressió a la seva mare a Lloret de Mar

Tant ella com el seu home passaran a disposició judicial aquest dimarts

Els Mossos d'Esquadra han detingut la filla de la veïna de Lloret de Mar (Selva) per haver participat en l'agressió que va enviar la seva mare a la UCI. Dissabte, la policia ja va arrestar el gendre, de 33 anys, per atonyinar la dona i colpejar-li el cap amb un objecte contundent.

En un primer moment, la filla va intentar exculpar el detingut, dient que la seva mare havia caigut per les escales. Però després que els metges del Trueta examinessin la dona, de seguida van veure que les lesions que presentava eren incompatibles amb aquesta versió. Després de detenir l'home, que arrossega més d'una vintena d'antecedents, els mossos van obrir una investigació. Ara, els agents també han detingut la filla. L'agressió va tenir lloc dissabte a primera hora del matí.

Cap a tres quarts de vuit, els Mossos d'Esquadra van anar fins a un domicili del carrer Lleida de Lloret de Mar, després de rebre l'avís que hi havia una dona ferida. Quan la policia hi va arribar, els efectius del SEM ja estaven atenent la víctima, una txeca de 55 anys.

En un primer moment, la filla va explicar que la seva mare havia caigut per les escales. La dona va ingressar a l'Hospital Josep Trueta i allà, els metges que li van fer un primer examen, van veure de seguida com la gravetat de les ferides que presentava eren incompatibles amb una caiguda. Entre d'altres, la dona tenia cops al cap, a la cara i als ulls, i va haver d'ingressar a la UCI per traumatisme cranioencefàlic.

Els mossos van obrir una investigació i dissabte mateix, pels voltants del migdia, van detenir el gendre de la víctima per haver-la atonyinat. L'home, que té 33 anys i és de nacionalitat espanyola, va colpejar la sogra amb un objecte contundent.

Des d'aleshores, el gendre es trobava a la comissaria de Blanes (Selva), pendent de passar a disposició judicial. El detingut és un vell conegut de la policia, perquè acumula fins a 22 antecedents (entre els quals, per delictes de salut pública, robatoris i també violència en l'àmbit de la llar).

Els Mossos d'Esquadra, però, no van donar la investigació per tancada i van centrar-se a veure quin paper havia tingut la filla de la víctima en tot plegat. Avui, els agents també l'han detinguda per un delicte de lesions en l'àmbit de la llar. La noia, de procedència txeca, té 30 anys i els mossos creuen que va tenir un paper actiu en l'atac. Tant ella com el detingut es preveu que passin aquest dimarts mateix a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.