El Departament de Cultura rep les claus de la nova Biblioteca Carles Rahola de Girona

La Generalitat iniciarà en els propers dies el trasllat del fons bibliogràfic, amb més de 290.000 volums

El Departament de Cultura ha rebut aquest dilluns les claus i la documentació tècnica de la nova Biblioteca Carles Rahola de Girona. Amb aquest acte, la Generalitat passa a gestionar aquest equipament i podrà començar a traslladar els fons bibliogràfics, de més de 290.000 volums, de l'antiga seu de la Biblioteca Provincial de Girona a la Casa de la Cultura, a la nova seu del carrer Emili Grahit.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, visitarà dijous que ve les noves instal·lacions, que es preveu que entrin en funcionament a finals d'aquest any. A partir d'aquest lliurament de claus, el Departament de Cultura podrà iniciar el trasllat de personal i fons de la nova seu i a coordinar la instal·lació dels subministraments pendents d'execució, a més de fer-se càrrec del manteniment i neteja de l'immoble i de les seves instal·lacions.

De la seva banda, el Ministeri de Cultura, un cop adjudicades les obres d'urbanització de l'entorn de la biblioteca el passat mes d'agost, durà a terme aquestes obres, i es farà càrrec de les obres de reparació que requereixin els elements constructius de l'edifici i les seves instal·lacions.

D'aquesta manera, el Govern iniciarà en els propers dies el trasllat del fons bibliotecari de l'antiga seu de la Biblioteca Provincial de Girona a la Casa de la Cultura, a la nova seu del carrer Emili Grahit, i està previst que aquest equipament pugui entrar en funcionament a finals de l'any 2014.

Biblioteca Carles Rahola

La nova Biblioteca Carles Rahola de Girona comptarà amb un fons de amb 290.505 documents, dels quals 223.572 són llibres, 23.036 revistes, 10.500 audiovisuals, i 33.597 altre tipus de suports, com fullets, ex-libris, gravats, postals, entre d'altres. El Departament de Cultura farà el trasllat de tot aquest fons bibliogràfic entre els mesos de setembre i desembre, amb una previsió de 5.000 documents de mitjana al dia. En el mateix termini es traslladarà l'arxiu de la biblioteca i es buidarà la seu de la Casa de la Cultura.

La tasca de trasllat del fons bibliogràfic es farà de forma paral·lela a la instal·lació de la senyalització de l'equipament, tant la instal·lació general com la de prestatgeria, que inclou la fibra òptica, 80 ordinadors amb programari específic, un sistema de retorn de llibres, pantalles tàctils de la biblioteca, servei de cafeteria i material de difusió. Per tal de posar en marxa el nou equipament el Departament preveu també la incorporació de nou personal.

El proper dijous el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, visitarà la seu de la nova biblioteca.