Arxivada la causa contra Jair Domínguez per suposades injúries a la Corona

El jutge Javier Gómez Bermúdez no veu indicis de delicte

La causa contra el periodista, guionista, escriptor i col·laborador d'AraGirona.cat, Jair Domínguez per suposadament haver comès un delicte d'injúries contra la Corona ha quedat arxivada pel jutge Javier Gómez Bermúdez.

Domínguez, fou citat a declarar el 21 de gener de 2013 a Figueres acusat arran d'una aparició en el programa 'Bestiari Il·lustrat' emès el 9 d'octubre del 2012. Concretament, se l'acusava d'haver menyspreat la figura del Rei en "disparar" al monarca, un fet que el seu advocat, Claudi Serra, va matisar de seguida en el moment de declarar tot dient que en realitat el que feia era apuntar a una caricatura de Joan de Borbó.

El periodista fou preguntat per la jutgessa si les pistoles que duien eren de mentida. "Li he respost que eren d''atrezzo", va detallar Domínguez, que va afegir que no tenien ni gallet per disparar i que per això és va fer una mena de muntatge amb pintura per explicar que havia passat alguna cosa. Durant la declaració, li van preguntar també de què anava el programa i va respondre que es feia en un "to irònic". El guionista considerava que vistes les imatges i les seves explicacions, quedava clar que s'emmarca en la llibertat d'expressió però també es preguntava quina interpretació es podria fer des de Madrid.

Al seu entendre, era essent "ridícul" que un fet així arribés a judici i ho atribuïa a la "pell fina" que tenen algunes persones. Domínguez interpretava aquest fet de citar-los a declarar com a un acte "de cara a la galeria" on el que es pretén, deia, és "picar-los la cresta". També es preguntava per què han imputat a la presentadora del programa, Bibiana Ballbè, i afegia que deuria ser perquè són "els caps visibles" d'aquell programa.