Jair Domínguez haurà de declarar davant l'Audiència Nacional

La presentadora Bibiana Ballbè també haurà de respondre pel simulat tret a una caricatura del rei d'Espanya

Segons han informat fonts judicials, el jutge Javier Gómez Bermúdez no ha concretat si Ballvé i Domínguez han estat citats a declarar com a imputats per un delicte contra la Corona espanyola però si els ha instat a acudir en companyia d'un lletrat. Les mateixes fonts han volgut treure ferro a la sol·licitud de Bermúdez en considerar que si els fets fossin de gran entitat, el magistrat els hauria citat a declarar a l'Audiència Nacional, a Madrid.


Un cop Bibiana Ballbè hagi declarat davant el jutjat de Barcelona, on resideix, i Jair Domínguez ho hagi fet davant l'autoritat judicial de Figueres, on està empadronat, s'enviaran els seus testimonis a l'Audiència Nacional, on Javier Gómez Bermúdez decidirà la manera de procedir.


En un capítol del programa Domínguez disparava de forma simulada a unes caricatures del monarca espanyol, l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet; el columnista Salvador Sostres, i el príncep Carles d'Anglaterra. És per això, que el cap de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, va obrir una investigació per determinar si, efectivament, els fets que es van emetre per televisió eren constitutius d'un delicte contra la corona.

L'emissió de les imatges van provocar una polèmica que TV3 va solucionar apartant la directora del programa, Mai Balaguer, i després suspenent les emissions dels capítols següents fins al 2013. El govern de la Generalitat també va censurar les imatges en el seu moment a través del portaveu, Francesc Homs.