ICV també es posiciona contra l'ubicació d'ElBullifoundation

Reclamen que es construeixi fora del Parc Natural del Cap de Creus

El president d'ICV a les comarques gironines, Marc Vidal, ha assegurat que la formació dóna suport a les entitats ecologistes que reclamen que ElBullifoundation canviï d'ubicació i s'estableixi en un sòl urbanitzable de Roses. Vidal ha assenyalat que també estan d'acord amb les al·legacions que les associacions volen presentar contra el projecte i la llei excepcional que permetria construir aquest espai dins del Parc Natural del Cap de Creus. "Hi ha mecanismes per intentar que la llei no segueixi el curs parlamentari, volem que es modifiqui i que el projecte segueixi les normatives vigents", ha assenyalat Vidal.

Segons el president, el centre gastronòmic es podria fer a les portes del Parc Natural. La setmana passada, les entitats ecologistes Iaeden-Salvem l'Empordà i Depana van donar a conèixer que iniciaven una nova campanya per recollir firmes en suport a les al·legacions contra el projecte d'ElBullifoundation i demanaven als ciutadans que presentessin al·legacions particulars per demanar un canvi d'ubicació del centre davant del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Des de les associacions asseguraven que no estan en contra de la iniciativa gastronòmica però que no volen ni creuen que sigui convenient que es construeixi dins del Parc Natural del Cap de Creus, tal i com està previst.

Des d'un principi, ICV ja va mostrar les seves reticències davant d'aquest projecte però, aquest cap de setmana, la formació política ha fet un pas més enllà tot assegurant que dóna suport a les al·legacions de les entitats ecologistes i que comparteixen les seves motivacions. "Nosaltres hem tingut una actitud crítica davant d'aquest projecte des del principi", ha recordat el coordinadora nacional d'ICV, Joan Herrera. Per la seva banda, el president de la formació a les comarques gironines, Marc Vidal, ha assenyalat que la iniciativa és un "molt bon projecte" però que té "una gran pega". "La principal pega és fer un canvi legal perquè ho demana un particular i arribar a permetre allò que no es deixaria fer en cap altre ciutat, això no ho podem acceptar", ha subratllat.

Des de la formació ecologista aposten per intentar tirar endavant el centre gastronòmic de Ferran Adrià seguint les lleis vigents i ubicant la zona museística que preveu el projecte fora de la Cala Montjoi, tal i com demanen les entitats ecologistes. "Estem d'acord amb el que diu la Iaeden-Salvem l'Empordà, si es modifiqués el projecte tal i com defensem, es demostraria que hi ha una bona simbiosi entre el respecte al medi ambient i un turisme responsable", ha explicat.

D'altra banda, Vidal ha anunciat que esperen que la llei a mesura que permetria ampliar l'actual restaurant El Bulli i convertir-lo en ElBullifoundation no prosperi. "Hi ha mecanismes per intentar que la llei no segueixi el curs parlamentari, la discussió creiem que està en el fet de respectar allò que vam decidir protegir col·lectivament per damunt del respecte per un interès concret, per bo que sigui", ha argumentat.

Des d'ICV asseguren que el centre es podria re-ubicar tant al centre urbà de Roses com a les portes del Parc Natural del Cap de Creus. "La part ideològica i més emocional o intel·lectual es podria continuar fent seguint la llei existent i l'altra part es podria fer en diversos emplaçaments, només cal adaptar el projecte al respecte col·lectiu", ha conclòs.