L'Associació de Càmpings de Girona, a favor de ElBullifoundation

L'entitat creu que el projecte gastronòmic aportarà grans beneficis pel territori

L'Associació de Càmpings de les comarques de Girona s'ha posicionat públicament a favor de ElBullifoundation que el cuiner Ferran Adrià vol construir a la Cala Montjoi, a Roses, dins del Parc Natural del Cap de Creus. L'entitat ha pres aquesta decisió durant la junta que ha realitzat aquest divendres al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, on hi han participat uns 30 representants de càmpings gironins.

Des de l'entitat consideren que el projecte del centre gastronòmic aportarà grans beneficis al territori i, fins i tot, creuen que ajudarà a mantenir el Parc Natural. Per això fan una crida a que les entitats hi donin suport ja que consideren que el projecte atraurà turisme de gran qualitat.

Tot just una setmana després que les entitats ecologistes Iaeden-Salvem l'Empordà i Depana mostressin el seu rebuig contra la construcció d'aquest projecte gastronòmic dins de la zona protegida del Parc Natural del Cap de Creus amb una visita guiada per l'espai, aquest divendres la junta de l'Associació de Càmpings de les comarques gironines ha acordat posicionar-se públicament a favor de la iniciativa.


Diumenge passat, els ecologistes van donar a conèixer els perjudicis i afectacions que el nou centre gastronòmic suposaria per a la zona, tot destacant el gran valor natural d'aquest espai i les incongruències del projecte d'ElBullifoundation. A més, també van criticar la llei a mida que el Govern vol aprovar per permetre que es pugui construir aquest espai a la Cala Montjoi, en el lloc on hi té les arrels El Bulli. De moment, la plataforma Change.org ja ha recollit més de 73.000 firmes en contra de la iniciativa i les dues entitats ecologistes van demanar al Govern i a les administracions que es replantegin el projecte i l'ubiquin en una altra zona, com per exemple en nucli urbà de Roses.

"No estem en contra del projecte sinó que considerem que no es pot fer en aquest espai protegit, no pot ser que arribin més de 1.000 turistes al dia per aquesta carretera i en aquesta localització tant important pel que fa al medi ambient", subratllaven els portaveus de les dues entitats. Per això, tenen previst reunir-se amb tots els diputats del Parlament i, a més, han iniciat una campanya per recollir suports i signatures a favor de les al·legacions en contra del projecte que presentaran properament.

Una visió que contrasten de ple amb la versió que defensen els càmpings gironins. Segons l'associació, ElBullifoundation serà un "referent mundial" i suposarà un "gran prestigi" per a la Costa Brava i el conjunt de Catalunya. Els empresaris del món del càmping creuen que la iniciativa situarà la cuina catalana com un referent al món i que el projecte de Ferran Adrià "estarà al servei del país". A més, consideren que també ajudarà a desestacionalitzar el turisme i atraurà visitants de gran qualitat a Catalunya. En aquest sentit, els representants dels càmpings reunits aquest divendres a Girona han subratllat que les entitats, associacions i els representants polítics i socials del territori donin el seu suport a Ferran Adrià "per tirar endavant" ElBullifoundation.