Una imatge de Sant Narcís lligant mosques, imatge del cartell de les Fires 2014

La festa major de la ciutat tindrà lloc del 24 d'octubre al 2 de novembre

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha presentat aquest matí el cartell que anunciarà l’edició d’enguany de les Fires de Sant Narcís. La imatge gràfica que ha guanyat el concurs aquest 2014 és obra de la gironina Anna Soler i s’hi pot veure una caricatura de Sant Narcís ‘lligant mosques’, que és precisament el títol del cartell i una frase que l’autora ha assegurat que fa servir molt a casa seva.

“Sant Narcís torna a ser el protagonista del cartell, igual que l’any passat, i jo crec que és una idea molt interessant. En aquesta ocasió, a més, hem tornat a valorar el llenguatge del cartellisme”, ha assenyalat l’alcalde, que ha afirmat que el concurs pel cartell “no és un simple tràmit, sinó que el volem anar obrint i anar-lo convertint en un esdeveniment” i que “cada any pugui comunicar una cosa diferent”.

L’autora del cartell ha explicat que va fer un dibuix previ de la peça en paper i després el va confeccionar de manera digital amb l’ordinador. “La meva intenció era fer un cartell que fos alegre i vistós i combinar-hi diferents elements relacionats amb Girona sense caure en els tòpics”, ha remarcat Soler, que ha fet un dibuix de Sant Narcís passejant una mosca sota un fons vermell amb elements de color verd, blau i groc. La dissenyadora ha comentat també que en la composició del quadre ha fet una interpretació pròpia del Tapís de la Creació, amb sanefes d’estil romànic, amb un cercle central que ha assenyalat que també es podria interpretar com un got vist des de dalt. “M’agrada que les meves obres sempre siguin una mica ambigües i tinguin diverses interpretacions”, ha afegit.


 
A la peça artística Soler hi ha incorporat referències de la ciutat, com els peixos i els rius, i de les Fires, com les estrelles que poden representar la nit, la festa i els focs. “La meva premissa bàsica era que fos un cartell que pogués agradar a gent de totes les edats i, com que és una festa, que fos també una cosa simpàtica i alegre”, ha conclòs Anna Soler.

Les Fires d’aquest any començaran el divendres 24 d’octubre amb el pregó i s’acabaran el diumenge 2 de novembre amb el tradicional castell de focs. L’alcalde de la ciutat ha subratllat que es farà promoció de l’esdeveniment igual que en els anys anteriors “perquè les Fires de Girona són de Girona i són de totes les comarques gironines” i per això “ens sentim cridats a fer-ne promoció més enllà de la ciutat”.

L'autora

Anna Soler Juvantench (Girona, 1965) és dissenyadora de cartells i de web. Va estudiar disseny industrial a l’Escola Massana de Barcelona. Amb un gran interès per la cultura i l’art, va ser una de les editores del fanzín gironí Krunx i va impulsar iniciatives dinamitzadores de l’art a la capella de Sant Nicolau de Girona amb un esperit alternatiu, com a membre de l’associació Pilot. Actualment està preparant una exposició de fotografies de Dublín, on ha passat un any i mig.