Roben una estelada a Vilobí d'Onyar amb un cotxe de la Guàrdia Civil

Unes càmeres municipals enregistren el robatori i un veí va poder apuntar la matrícula del vehicle

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar (Selva) va presentar aquest dijous una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra pel robatori d'una de les estelades del municipi. L'alcaldessa, Olga Guillem, ha explicat que els fets es van produir la nit de dissabte a diumenge passat, poc després de la mitjanit, quan dues persones van baixar d'un Citroën C1 de color fosc, es van enfilar per despenjar la bandera situada a la rotonda d'entrada al municipi i se la van emportar.

Unes càmeres situades al camp de futbol municipal van enregistrar l'acció i un veí que va veure el robatori es va apuntar la matrícula del vehicle, que s'ha descobert que es tracta d'un cotxe de la Guàrdia Civil sense identificatiu. El testimoni dels fets és un veí del nucli de Sant Dalmai, qui va veure com els dos homes sortien del vehicle, despenjaven la bandera i se l'enduien. En aquell moment, aquest testimoni va poder apuntar la matrícula del cotxe amb què van fugir els dos homes.

El regidor de Governació, Salvador Martí, va presentar aquest dijous a primera hora del matí al jutjat de Santa Coloma de Farners la denúncia per "falta de furt" amb les imatges del vídeo i les dades que va aportar aquest veí com a testimoni dels fets, que ha avançat aquest divendres 'El Punt Avui'. El valor de la bandera sostreta puja a 80 euros i aquest matí un regidor del consistori ja ha col·locat de nou una altra estelada al mateix emplaçament.

"El fet és significatiu, estem al moment en què estem i aquests símbols identificatius són molt nostres i, per tant, s'hauria de tenir el màxim respecte possible", ha assenyalat l'alcaldessa en declaracions a l'ACN. "Ja que ens demanen respecte per un costat, també s'hauria de tenir per l'altre, i el fet que fos a altes hores de la nit, amb un cotxe de camuflatge i que ho fes qui ho ha fet, doncs la situació és lamentable", ha afegit.

Aquesta no és la primera vegada que s'emporten una estelada de la mateixa rotonda d'entrada al municipi, ja que el 2012 uns joves es van endur la bandera i després de ser denunciats van haver de pagar-la.

La Guàrdia Civil es posa a disposició del jutjat

La Guàrdia Civil es posa a disposició del jutjat de Santa Coloma de Farners per a la investigació del robatori de l'estelada segons ha informat el cos en un comunicat. Així mateix, la Guàrdia Civil assegura que no té coneixement oficial dels fets i que se n'han assabentat per informacions periodístiques.

El cos afegeix que no ha rebut "cap tipus de requeriment" per part del jutjat de Santa Coloma de Farners i si s'escau, segons apunta, s'iniciarà la corresponent investigació per identificar els presumptes autors del furt i es depuraran "responsabilitats disciplinàries".