Denuncien els patrons de dos pesquers del Port de Blanes per venda il·legal de peix

Subministraven un restaurant sense les garanties sanitàries mínimes

Els Mossos d'Esquadra juntament amb inspectors de pesca del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han denunciat els patrons de dos vaixells pesquers de Blanes que venien marisc i peix al propietari d'un restaurant sense la documentació necessària, sense passar per la llotja i sense les garanties sanitàries mínimes.

A més, algunes espècies no tenien la mida mínima reglamentària. La policia també ha denunciat el propietari del restaurant per la compra il·legal de peix.Els mossos van enxampar el patró d'una de les embarcacions d'arrossegament quan treia dues galledes de gamba, que pesaven 11 quilos, i les entregava al conductor d'un turisme a la rodalia del port.

Durant la inspecció del vehicle els Mossos d'Esquadra van trobar altres espècies com espardenyes, escamarlans, sípia, rap i lluç. A més, ni el rap ni el lluç no tenien la mida mínima reglamentària.


La investigació policial va permetre determinar que el peix provenia de dues embarcacions diferents i que no havia passat per la llotja. Cosa que suposa que no es declari la captura, que no es paguin les taxes que graven el comerç del peix fresc i que el consumidor final no sàpiga la procedència ni la frescor del producte.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dissenyat un calendari d'inspeccions conjuntes amb les Unitats Regionals de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra per evitar la venda de peix fora de la llotja i la comercialització de productes pesquers per sota de les mides i calibres reglamentaris, els exemplars immadurs.