El Suprem confirma la sentència de 10 anys per l'autor del crim en una disco de la Jonquera

Mohamed el Hardaj va actuar amb abús de superioritat quan va clavar sis ganivetades a un home desarmat

El juliol de l'any passat, l'Audiència de Girona va condemnar Mohamed el Hardaj a 10 anys de presó després que el jurat popular el declarés culpable d'un delicte d'homicidi amb un agreujant d'abús de superioritat perquè va utilitzar una navalla contra una persona desarmada. La sentència també li apreciava els dos atenuants que van considerar provats el jurat: que tenia les seves capacitats afectades per la ingesta d'alcohol i que estava obcecat perquè la víctima li havia obert el cap amb una ampolla de vidre minuts abans del crim.

La defensa de Mohamed el Hardaj va recórrer la sentència. Primer al Tribunal Superior de Justícia Catalunya (TSJC), que va desestimar el recurs. Després, també va portar el recurs davant el Suprem que, finalment, no ha admès la cassació i ha confirmat la sentència, que ja és ferma.

La interlocutòria del Suprem descarta que l'Audiència de Girona condemnés el Hardaj sense proves suficients i recorda que, a banda de l'informe forense que assenyalava que la víctima va morir com a resultat de les ganivetades, hi va haver fins a tres testimonis que van identificar -ja sigui en instrucció o al judici- el condemnat com a l'agressor.

A més, el Suprem també descarta que el condemnat actués en legítima defensa o que no ho fes amb abús de superioritat. "Els fets provats expressen una situació agressiva en la qual el recurrent tenia una situació d'avantatge davant la víctima", exposa la interlocutòria que afegeix que, per una banda, el Hardaj s'assegurava de causar un mal "important" a la víctima utilitzant una arma i, per altra banda, "es va aprofitar de la disminució de les capacitats de reacció de la víctima perquè estava afectada pel consum d'alcohol".

"Els dos extrems demostren que l'agressió es va fer amb abús de superiorat, tal i com va declarar el jurat i després va confirmar el TSJC", conclou el Suprem que no admet el recurs de la defensa i confirma íntegrament la sentència de l'Audiència de Girona.

Ampolla de vidre al cap

Segons el relat dels fets, tant víctima com agressor -que anaven en grups diferents- es van trobar a la discoteca 'Defi Night' de la Jonquera. Dins el local, van començar a discutir i la víctima li va esclafar una ampolla de vidre al cap. L'acusat es va enfadar molt perquè la víctima li havia fet una ferida i van decidir sortir a fora per continuar la disputa.

Un cop a l'exterior, la víctima va anar a buscar un pal al cotxe per intentar agredir l'acusat però el Hardaj li va parar el cop i, amb la mà que li quedava lliure, li va clavar diverses ganivetades en zones vitals. Després, va fugir corrent i va deixar la víctima dessagnant-se estesa a terra.