Un grup d'investigadors faran psicofonies a la Casa Pastors de Girona

Han demanat permís per estudiar-ne les veus electròniques residuals

Un grup de gironins composen la Societat de Fenòmens Paranormals de Girona (SFPG), entitat que ha endegat diverses investigacions a la província en la recerca de troballes 'inquietants'.

La seva afició radica en tot allò relacionat amb la Parapsicologia, mètode que investiga els fenòmens paranormals de forma rigorosa. Els darrers anys han iniciat estudis al mas Busquets de Sils, epicentre de fenòmens estranys que ha cridat l'atenció de nombrosos parapsicòlegs, com també a l'antic hospital de Sant Feliu de Guíxols, el seu monestir i les Vetlladores.

Segons explica "El Punt Avui", la SFPG ha demanat els permisos pertinents per a practicar psicofonies a l'interior de la Casa Pastors de Girona, un indret que cataloguen de "punt calent" dins la geografia gironina.


Exterior de la Casa Pastors (arxiu) © ACN

Piscofonies

Les psicofonies, també conegudes com a veus electròniques, són enregistraments que es porten a terme de matinada per tal de captar veus humanes atrapades en el temps. Aquestes no són audibles pels humans però una vegada processat l'àudio (amplificat i netejat de soroll estàtic), és possible escoltar frases que han resistit al pas dels anys.

Les primeres hipòtesis apuntaven que les ones de so han quedat atrapades entre les parets, rebotant de forma infinita. És per això que només es poden captar amb aparells molt sensibles i quan no hi han sorolls externs. Seria aquest el motiu per el qual es realitzen durant la nit. La SFPG ha recollit algunes mostres que posen la pell de gallina als més valents. "Aquí estarà, s'està morint igulament", o "No està viu", són només dues de les psicofonies captades a l'antic hospital de Sant Feliu de Guíxols.