Immobilitzat un autobús amb 62 turistes perquè el conductor no tenia carnet

El detingut utitlizava la targeta de conducció d'un altre persona

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 10 d’agost,  a Maçanet de la Selva, un home de 48 anys i nacionalitat anglesa com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de document públic.
 
Pels voltants de les cinc de la tarda i en el marc d’un control de transports que els efectius de trànsit realitzaven a l’AP-7, punt quilomètric 86, sentit nord, els agents van aturar un autocar procedent de Barcelona que feia la línia regular cap a França i el Regne Unit. En aquest vehicle hi viatjaven un total de 62 ocupants de diverses nacionalitats.
 
Fetes les comprovacions per part dels mossos, el conductor de l’autobús estava circulant amb una targeta de tacògraf a nom d’un altre conductor. Per aquest motiu els agents van immobilitzar el vehicle a l’esmentada àrea de servei i van procedir a la detenció del conductor.
 
Immediatament es van posar en contacte amb l’empresa per tal de gestionar un altre conductor o un altre transport per tots els usuaris. Passades unes quatre hores l’empresa va comunicar a algun dels viatgers que no podia proporcionar-los cap altra mitjà ni enviar cap conductor més per continuar la ruta. Per aquest motiu la majoria de passatgers va decidir abandonar el lloc amb els seu propis mitjans.
 
Ja entrada la matinada, al lloc de la immobilització hi van quedar uns deu viatgers que van poder descansar dins l’autocar.
 
Aquest matí han estat traslladats, per part del Cos de Mossos d’Esquadra i amb vehicles policials, fins a l’estació d’autobusos i trens de Girona per tal que puguin arribar fins els seus destins.
 
El detingut, a qui no li consten antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.