Localitzen una turista desapareguda des d'ahir a Sales de Llierca

La noia, de 24 anys, va sortir sola a fer senderisme i es va desorientar

El Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat han localitzat aquest matí, al voltant de les deu, la jove turista de 24 anys que constava com a desapareguda des d'aquest divendres.

La noia va sortir sola divendres a la tarda per fer senderisme per la zona del Puig del Moro. Els seus companys van donar l'avís d'alerta a quarts d'una de la matinada veient que la noia encara no havia tornat. A la nit ja es va muntar una primera batuda amb membres dels GRAE que van buscar-la pel municipi de Sales de Llierca, sense èxit. Aquest matí, els efectius de recerca han reprès els treballs i l'han localitzat sana i estàlvia.

Els Bombers de la Generalitat han informat que encara es desconeix la nacionalitat de la jove. Segons sembla, la noia es va desorientar i ha passat la nit al ras. Van rebre l'avís d'alerta a dos quarts d'1 de la matinada. Els companys de la noia van alertar que la jove encara no havia tornat després de sortir sola per fer senderisme per la zona del Puig del Moro, segons els Bombers.


En rebre l'avís, efectius del GRAE ja van començar els primers treballs que no van donar cap resultat per la poca visibilitat sense llum. Aquest dissabte, a les set del matí, s'ha reprès la recerca que ha aconseguit localitzar la noia unes tres hores més tard. En aquesta operació hi ha treballat un helicòpter dels Bombers, dos unitats del GRAE, una unitat del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers i una unitat canina (GCR). També hi ha col·laborat efectius dels Mossos d'Esquadra i del SEM.