Detenen una dona per sostreure 79 mòbils i robar en una botiga a Vilablareix

És el segon cop que els Mossos l'enxampen per falsificar contractes a clients i quedar-se els aparells

Els Mossos han detingut per segon cop una dona, de 26 anys i nacionalitat espanyola, a Vilablareix (Gironès), com a presumpta autora dels delictes d'estafa, apropiació indeguda i falsificació documental. La dona hauria falsejat contractes per donar d'alta línies noves, sense que cap client ho sol·licités, i per quedar-se amb els aparells que arribaven a l'establiment.

Segons els Mossos també hauria falsificat signatures de clients per a contractes de terminals d'alta gamma que pagaven els clients sense adonar-se'n en una factura unificada amb altres serveis. En total, una quarantena de compradors afectats. Els responsables de la botiga han xifrat en 1.600 els euros que es va endur de recaptació.

En la primera ocasió els agents van comprovar que la detinguda hauria falsejat contractes per tal de donar d'alta línies noves, amb dades de clients que no ho havien sol·licitat. Quan els aparells arribaven a l'establiment la dona se'ls quedava. A més, s'hauria quedat telèfons de clients que haurien dut l'aparell a reparar: amb "l'excusa que l'ordinador no funcionava" no els entregava cap comprovant de lliurament, ha explicat el cos. Només per aquests dos sistemes hi hauria 24 persones afectades. Per aquests fets la van detenir el 14 de juliol.

El dia 29 la van tornar a detenir perquè 13 afectats més van denunciar altres estafes i els responsables de la botiga de telefonia mòbil on treballava van alerta que hauria sostret en total, a banda dels 1.600 euros de la recaptació, 79 telèfons. En aquesta segona ocasió va ser quan els agents van constatar que la dona havia falsificat signatures fent contractes paral·lels, per tal d'aconseguir un terminal d'alta gamma. Aquests clients pagaven l'aparell en una factura unificada amb altres serveis sense ser-ne conscients.

En altres ocasions, els afectats sol·licitaven un telèfon concret que la treballadora cobrava prèviament per fer la comanda. Posteriorment al·legava que els telèfons no arribarien i lliurava als clients un terminal de més baixa qualitat o sense que el número d'IMEI coincidís amb el de la factura lliurada.

D'altra banda, i segons Mossos, una persona li va lliurar 4.500 euros, perquè la dona li va fer creure que la franquícia buscava inversors. Els responsables de l'establiment no en tenien coneixement.

La detinguda, que té antecedents, va passar el dia 31 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.