El 93,53% de les receptes que es fan a la Regió Sanitària de Girona són electròniques

Aquest juliol ha començat el seu procés d'implantació en l'àmbit de la salut mental

El Departament de Salut ha iniciat aquest mes de juliol el procés d'implantació de la prescripció electrònica en l'àmbit de la salut mental a la Regió Sanitària de Girona. Actualment, tots els centres de salut mental de l'Institut d'Assistència Sanitària ja utilitzen aquest nou mètode i, fins ara, ja s'han generat 1.193 receptes. La prescripció i recepta electrònica va començar a implantar-se ara fa un any en l'àmbit d'atenció primària.

Posteriorment, es va ampliar a l'entorn hospitalari i aquest 2014 també s'ha començat a utilitzar en centres sociosanitaris. Actualment, més de 93% de totes les receptes que es prescriuen a la Regió Sanitària de Girona són receptes electròniques. A Catalunya, la implantació de la recepta electrònica es troba en el 92,9%, un xic inferior a la mitjana gironina. Segons les dades aportades pel Departament de Salut, el passat mes de maig es van realitzar 1.164.976 prescripcions a tot Catalunya, de les quals 1.089.607 van ser en format electrònic. En el cas de l'atenció primària, les "e-receptes" van suposar el 95,53% del total, pel que fa als hospitals la xifra es va situar en el 72,38% i en els centres sociosanitaris va arribar al 77,78%.

La implantació de la recepta electrònica ha anat augmentat mes rere mes. En aquest sentit, el 88,41% de totes les receptes que es van prescriure a la Regió Sanitària Girona durant l'any 2013, van ser electròniques. En el transcurs de l'any va anar augmentant la proporció de receptes electròniques prescites sobre el total de receptes de manera que, el passat mes de desembre, el percentatge ja arribava al 92,14%. En l'àmbit de l'atenció primària les xifres van ascendir fins al 94,88% i van arribar al 54,24% als hospitals.

Durant aquest mes de juliol, el Departament ha començat el procés d'implantació d'aquest nou mètode en l'àmbit de la salut mental a la Regió Sanitària de Girona. El procés va arrencar el passat dia 1 de juliol. Actualment, la zona de l'Alt Maresme - on la gestió de la salut mental va a càrrec de la Comunitat Terapèutica de Malgrat- és l'única zona de la Regió Sanitària de Girona que encara no ha començat aquest procés.