Imputen tres conductors ebris que es van accidentar a la Selva i el Pla de l'Estany

Un dels enxampats anava en camió i va donar una taxa d'alcohol vuit vegades superior a la permesa

Els Mossos d'Esquadra han enxampat tres conductors que conduïen ebris i van accidentar-se sortint de la via en diverses carreteres del territori gironí. Els fets van succeir el 15, 16 i 17 de juliol a Sils (Selva), Tossa de Mar (Selva) i Vilademuls (Pla de l'Estany). En tots tres casos, les víctimes i acompanyants no van resultar ferits greus.

Un dels conductors, un veí de Sant Celoni de 42 anys que portava un camió, va marcar una taxa de 1,25 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, vuit vegades per sobre del límit permès. Els tres conductors han estat imputats penalment per delictes contra la seguretat viària i s'espera que en les pròximes setmanes es presentin a declarar davant dels jutjats. El primer cas es va produir el passat 15 de juliol cap a tres quarts de vuit del vespre. Els agents van ser alertats que un camió havia sortit de la via a la carretera GI-555, al punt quilomètric 4, dins del terme municipal de Sils (Selva).

Els agents van comprovar que el conductor no havia patit ferides però es van adonar que l'home presentava signes evidents d'haver begut alcohol. Per això, van fer-li la prova d'alcoholèmia, que va donar positiva amb una taxa d'1,25 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, vuit vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era 0,15 mil·ligrams per litre en aire expirat. Per aquest motiu, els mosso van imputar penalment el conductor per un delicte contra la seguretat viària. L'home, de 42 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Celoni, haurà de declarar properament sobre els fets al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

El segon fet va ocórrer pels volts de les tres de la matinada del passat dia 16 de juliol. Un altra vegada, els agents van ser alertats sobre un accident de trànsit per sortida de via al punt quilomètric 28 de la carretera GI-682, al seu pas pel terme municipal de Tossa de Mar (Selva).

El conductor del turisme presentava signes evidents d'haver ingerit begudes alcohòliques. L'home va donar un resultat positiu de 0,91 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més del triple per sobre del límit permès, que en aquest cas es situa en 0,25 mil·ligrams per litre en aire expirat. Els agents van citar el conductor - un home de 38 anys, de nacionalitat francesa i veí de Tossa de Mar- perquè es presenti a declarar sobre l'incident al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.

L'últim accident d'aquests característiques es va produir el 17 de juliol, a dos quarts de dues de la matinada, al punt quilomètric 731 de l'N-II, al seu pas per Vilademuls, al Pla de l'Estany. El conductor, que anava acompanyat, havia patit un accident i havia sortit de la via. El cotxe circulava en sentit nord, cap a La Jonquera, i tant el conductor com l'altre ocupant van resultar ferits lleus.

Després que les dues víctimes fossin ateses pels serveis mèdics, els agents van fer la prova d'alcoholèmia al conductor ja que l'home semblava que estava ebri. L'imputat - un home de 39 anys, de nacionalitat lituana i veí de Riumors (Alt Empordà)- van marcar 0,55 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més del doble del límit permès. L'home haurà de declarar properament al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.