Love of Lesbian, Jorge Drexler i Yann Tiersen actuaran a l'Auditori de Girona

La programació de tardor inclou 30 concerts de diferents gèneres i amb figures nacionals i internacionals

La nova temporada de tardor de l'Auditori de Girona inclou 30 concerts amb la mirada posada en la recerca de nous públics i l'eclecticisme de les propostes. D'entre les actuacions, destaca l'únic concert a l'estat que farà la soprano Patricia Petibon, l'actuació de la gira de comiat de The Hilliard Ensemble després de quatre dècades de carrera.

També actuarà el prestigiós pianista Christian Zacharias així com el compositor Yann Tiersen, conegut per la banda sonora d''Amélie', que interpretarà temes del seu últim disc. Presentaran nou treball Jorge Drexler, Standstill i Love of Lesbian, aquest últim amb un nou muntatge que només es podrà veure a la tardor. El primer concert serà el 12 de setembre. L'Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Madrigal actuaran el 12 de setembre amb 'Victus 1714', en un muntatge que ja es va poder veure a Barcelona el setembre de l'any passat i que ara arribarà a l'Auditori de Girona. Serà el tret de sortida d'una programació de tardor que inclou 13 concerts de música clàssica, 11 de moderna, dos concerts familiars i 4 del Cicle Girona Coral.

Pel que fa a la programació de la clàssica, destaquen alguns noms de gran ressò internacional, com és el cas de la soprano Patricia Petibon, una de les intèrprets més versàtils i apreciades en l'actualitat que oferirà l'únic concert a l'estat. La mítica formació The Hilliard Ensemble, amb quatre dècades dalt dels escenaris, ha escollit la ciutat de Girona com a un dels escenaris de la seva gira de comiat. Un altre virtuós, en aquest cas del piano, actuarà en aquest mateix espai. Es tracta de Christian Zacharias que actuarà el 4 de desembre amb un programa d'Scarlatti, Schumann i Brahms.

A nivell de músics catalans, el programa de clàssica també inclou una actuació de l'Orfeó Català, la del pianista i compositor Albert Guinovart (artista resident aquest any), el violoncel·lista Arnau Tomàs (membre del Quartet Casals) o la reconeguda soprano Núria Rial, que actuarà per primer cop a l'Auditori al costat de Guinovart.

Les propostes de Yann Tiersen, Love of Lesvian i Sergio Dalma

En l'apartat de música moderna, l'Auditori comptarà amb cinc concerts a nivell internacional i amb estils molt diferents. D'una banda, es comptarà amb l'actuació d'un dels grans saxofonistes del jazz actual com és Hakan Brostrom, juntament amb d'altres propostes com la barreja de música africana i blues de Bombino o la presència de l'aclamat compositor de bandes sonores de la pel·lícula 'Amélie' i 'Goodbye Lenin', Yann Tiersen que interpretarà temes del seu últim treball, 'Infinity'. En la categoria de música de gospel, es comptarà amb l'actuació d'una formació de referència a nivell mundial, Soweto Gospel Choir, coneguda per acompanyar Nelson Mandela.

En clau nacional, destaca l'actuació de Sergio Dalma i de dues de les bandes que estan tenint un gran èxit, com és Love of Lesbian, que presentarà un muntatge exclusiu, 'Miralls i miratges', que només es podrà veure a la tardor en un nombre reduït de sales, i Standstill amb temes del seu últim treball.

Propostes internacionals de qualitat

L'alcalde de Girona i president de la Fundació Auditori Palau de Congressos, Carles Puigdemont, ha destacat que la programació de l'Auditori és una mostra de la "maduració" i "consolidació" de projectes amb un segell de "qualitat". "Girona ha aconseguit apropar la cultura d'alt nivell sense necessitat de desplaçar-se a afora, podent consumir cultura de referència internacional", ha afegit el batlle.

A banda de la programació de l'Auditori, també s'ha presentat el gruix de les activitats programades en el que s'anomenen projectes amb valor afegit, on destaca l'Espai Marfà entre d'altres. Aquest espai inclou un programa amb 34 activitats centrats en la formació en àmbits musicals, tècnics i en la gestió de projectes culturals.

Com a novetat, destaquen les Sessions LP, un cicle d'audicions comentades d'àlbums clàssics del rock on Mazoni, Eric Fuentes i Xarim Aresté comentaran discos de referència de The Beatles, Black Sabbath i Bob Dylan respectivament, o les sessions a càrrec de professionals com el productor musical Raül Fernández Refree o el DJ2D2.

Totes les entrades i abonaments es posaran a la venda el pròxim 22 de juliol a través dels canals habituals.