Més de 31.000 persones s'acrediten com a usuaris del foc i la pirotècnia des del 2010

Banyoles acull dissabte una sessió formativa

Un total de 31.350 usuaris de la pirotècnia de 510 entitats culturals s'han acreditat a Catalunya des del 2010 després de rebre formació en aquest àmbit arran de les exigències de la normativa europea sobre articles pirotècnics, que exigeix una formació acreditada a les persones que participen en manifestacions festives amb ús de pirotècnia. Aquest 19 de juliol, Banyoles acollirà una nova sessió formativa per a usuaris de foc i pirotècnia, al qual s'hi han inscrit 250 persones.

La jornada forma part de la formació a diables i a elements de bestiari festiu amb foc en compliment de la normativa europea i s'emmarca en el programa de la IV edició de la Fira del Món del Foc. Els programes de formació dels membres de les colles de foc que acrediten els responsables dels grups i els membres de les colles de diables i bestiari, els estableixen conjuntament el Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals; la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya; l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, amb la col·laboració de l'Associació Professional de Tècnics de Protecció Civil de Catalunya.

A Catalunya s'hi celebren cada any prop de 1.500 actes de foc i pirotècnia, al marge de les revetlles. Anualment es consumeixen un milió i mig de carretilles per a diables i bestiari de foc, i els diables i bestiari gestionen assegurances de responsabilitat civil per un volum anual que se situa a l'entorn dels 325.000 euros.