El Festival de Peralada aixeca el teló amb Piotr Beczala i Erika Grimaldi

Acompanyats de l'orquestra de Cadaqués, han ofert una vetllada d'àries i duos

Una nova edició, la 28ª, del Festival Castell de Peralada ha començat aquest divendres amb un dels plats forts de l'edició d'enguany: l'actuació del tenor polonès Piotr Beczala. Acompanyat de la soprano italiana Erika Grimaldi i de l'orquestra de Cadaqués, Beczala ha ofert un concert líric amb autèntiques joies del seu repertori, moltes d'elles incloses al seu exitós disc 'Heart's Delight', un homenatge al seu heroi musical, el llegendari Richard Tauber.

El tenor polonès, que ja va actuar a Peralada l'any passat deixant palesa la seva elegància artística, ha arribat al certamen empordanès després d'inaugurar la temporada del Metropolitan de Nova York i de l'Escala de Milà.

El polonès Piotr Beczala, un dels tenors del moment, ha estat el gran protagonista del tret d'inici d'una nova edició del Festival Castell de Peralada, una de les referències de l'estiu musical català. Després d'inaugurar les temporades del Metropolitan de Nova York i de l'Escala de Milà, Beczala ha fet parada al festival català on ja va actuar l'any passat amb un concert de petit format a l'església del Carme del Castell en el que va deixar palesa la seva elegància artística.

Beczala ha ofert un concert líric amb autèntiques joies del seu repertori, moltes de les quals han batut rècords de vendes al seu primer disc per a Deutsche Grammophon, 'Heart's Delight', un homenatge al seu heroi musical, el llegendari tenor Richard Tauber.

El tenor polonès ha estat acompanyat de la soprano italiana Erika Grimaldi i de l'Orquestra de Cadaqués, dirigida per Marc Piollet, per conformar una vetllada d'àries i duos de les millors òperes franceses i italianes.

La companya d'escenari de Beczala, Erika Grimaldi, que amb el concert d'avui a Peralada debutava a Catalunya, és, als seus 34 anys una de les sopranos joves amb més talent d'Itàlia. La darrera temporada va actuar al Teatro Regio de Torí en tres papers principals i també se la va poder escoltar a Montpeller. L'any vinent farà el seu debut operístic als Estats Units, a l'Òpera Nacional de Washington.