Els veïns de la Font de la Pólvora tornen a robar electricitat per cultivar marihuana

Dimarts se'ls va tallar la llum i ahir ja la tornaven a sustraure fent un forat al carrer

Els Mossos d'Esquadra han tornat a muntar un dispositiu policial al barri gironí de la Font de la Pólvora desconnectar de la xarxa elèctrica tot el bloc on es cultivava marihuana. Poques hores després que dimarts se'ls tallés la llum, perquè l'agafaven il·legalment, els veïns ja en tornaven a tenir.

Van fer un forat al carrer d'un metre de fondària, des d'on es van connectar directament a la xarxa, i després el van reomplir amb sorra. Avui, custodiats pels antidisturbis i la Policia Municipal, els operaris d'Endesa han tallat la connexió i una formigonera ha reomplert el forat amb ciment ràpid, per evitar noves picaresques.

A més, la companyia ha desmuntat tot el quadre de comptadors i se l'ha endut.

Es calcula que vuit de cada deu pisos del barri de la Font de la Pólvora, situat a la zona est de la ciutat, tenen la llum punxada. Aquest dimarts, els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal van blindar tot un carrer del barri per permetre que els operaris d'Endesa, sentència en mà, desconnectessin la llum de tot un bloc sencer.

A l'edifici, situat al número 12 del carrer Acàcia, hi ha setze pisos i tots tenien els comptadors punxats. A l'operatiu hi van prendre part fins a un centenar de policies (entre investigació, Brigada Mòbil i agents de la Policia Municipal).

Els mossos i els municipals també van aprofitar el dispositiu per inspeccionar tots els pisos del bloc, que agafaven il·legalment el fluid elèctric. I a quatre dels habitatges, hi van descobrir autèntiques plantacions de marihuana. En total, es van comissar fins a 951 plantes i 750 esqueixos, així com també estris diversos per al seu cultiu (com ara bombetes incandescents, extractors o transformadors).

Però poques hores després que els tallessin la llum, tots els veïns de l'edifici en tornaven a tenir. Com que els havien inutilitzat els comptadors, van fer servir la picaresca per agafar directament l'electricitat des del carrer. Per això, van fer un forat a la vorera, d'un metre de fondària i aproximadament el mateix d'amplada, fins que van arribar a trobar els cables de la llum.

Després, els van connectar directament als del bloc i ho van tornar a tapar tot amb terra. Per portar a terme aquesta operació, es necessita tenir un cert grau d'expertesa, i per això ara els Mossos d'Esquadra estan buscant la persona (o persones) que van portar a terme les connexions, per denunciar-los per defraudació de fluid elèctric.

Nou dispositiu policial

De moment, però, el que ja s'ha fet ha estat tornar a tallar la llum a tot el bloc sencer. L'operació s'ha fet en dues fases. A primera hora del matí, els agents han acompanyat els tècnics d'Endesa fins a peu de bloc, on han retirat la sorra i han tallat no només les connexions, sinó també un tros de cablejat (per evitar que el tornessin a empalmar). A més, els operaris també s'han endut tot el quadre de comptadors de l'edifici del carrer Acàcia.

I aquesta tarda, cap a les tres, una formigonera ha abocat ciment ràpid directament sobre el forat. Una vintena d'agents han custodiat els operaris. Hi havia antidisturbis, mossos uniformats i de paisà i també policies municipals.

Ara, el ciment trigarà unes dues hores a assecar-se. I després, com que allà on s'ha abocat no hi ha cable, costarà molt que els veïns puguin tornar a agafar il·legalment la llum. Per evitar que mentre s'asseca no hi hagi ningú que torni a obrir el forat, els Mossos d'Esquadra aniran fent passades pel barri.