Els sanitaris volen més informació sobre l'unificació del Trueta i el Santa Caterina

Una vuitantena de treballadors s'han concentrat aquest matí

Una vuitantena de treballadors de l'Hospital Josep Trueta s'han concentrat aquesta tarda a les portes del centre per demanar més informació sobre el projecte CIMS, que busca unificar els serveis del Trueta i el Santa Caterina de Salt.

Segons ha criticat la presidenta de la Junta de Personal de l'Hospital Josep Trueta, Maria Àngels Rodríguez, no coneixen ni el calendari ni tampoc el pressupost d'aquest projecte. "Ho hem demanat però sembla que ni ells mateixos saben a on van", ha declarat. La Junta de Personal es reuneixen divendres amb el gerent dels dos centres, Vicenç Martínez, per demanar-li que clarifiqui la situació. Les dues parts no s'asseuen des del març del 2013.

Els treballadors de l'hospital gironí s'han concentrat per reclamar als responsables del projecte CIMS més informació sobre la integració de serveis que estan portant a terme entre el Josep Trueta i el Santa Caterina de Salt. Sota el paraigües d'aquest projecte, per exemple, s'ha acordat construir el nou laboratori al Santa Caterina i treure'l del Trueta. 


La Junta de Personal -que integra els diferents sindicats- alerta que hi poden haver "privatitzacions encobertes" perquè, en el cas del laboratori, caldrà contractar una empresa de transports que porti les mostres d'un centre a l'altre. A més, també asseguren que cada cop hi ha menys "treballadors de base" i que, en canvi, s'engreixa el nombre d'alts càrrecs. 

"Estem a mitjan del 2014 i encara no ens han explicat ni el pressupost que té el Trueta aquest any ni les retallades que estan aplicat", ha lamentat la presidenta de la Junta de Personal, Maria Àngels Martínez, que recorda que fa mesos que demanen reunir-se amb el gerent dels dos centres, Vicenç Martínez. 

De fet, la darrera trobada que van mantenir amb ell per parlar del projecte CIMS va ser el març del 2013 i, segons Rodríguez, el gerent "va aixecar-se de la taula a mitja reunió". Aquest dimecres, poc abans de la concentració que fa dies que estava convocada, els han informat que Martínez rebrà els representants de la Junta de Personal divendres. Els sindicats han convocat una nova concentració per dilluns vinent per explicar el resultat de la trobada.