Un terç d'usuaris de càmpings escullen els de les comarques gironines

Han invertit 14 MEUR per renovar les instal·lacions i recuperar ocupacions d'abans de la crisi

Els càmpings catalans han rebut prop de 600.000 visitants de gener a maig d'aquest any (un 8% més que el 2013) i s'han registrat 2,2 milions de pernoctacions. Del total de visitants, un terç han escollit càmpings gironins, xifra que suposa un increment del 9% en un any.

Aquest divendres l'Associació de Càmpings de Girona ha presentat les inversions que els seus associats han fet als establiments amb l'objectiu de renovar el parc de bungalous i les instal·lacions i serveis que ofereixen. En els darrers mesos han invertit fins a 14 MEUR en algunes obres com un nou parc de bungalous de dues plantes al càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, un nou edifici de bar-restaurant i una carpa per a 800 persones a Las Dunas -també a Sant Pere Pescador- o uns bungalous ecosostenibles al càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar. La majoria dels càmpings han invertit entre 65.000 i 100.000 euros en millores, tot i que els més grans han superat el milió d'euros.

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha agraït l'esforç dels empresaris en moments complicats. Segons defensa, el sector del càmping fa una aposta clara per la qualitat i per això els empresaris reinverteixen constantment en la millora de les instal·lacions. Segons calcula Gotanegra, hi ha establiment que, després de fer inversions de millora, augmenten entre un 15 i un 20% la seva facturació.

Gotanegra té clar que l'objectiu és no només garantir uns estàndards de qualitat sinó aspirar a recuperar les ocupacions d'abans de la crisi. A més, alerta que les destinacions emergents tenen càmpings més nous i que els establiments gironins han de renovar-se per situar-se al nivell. 

El sector del càmping a Girona reuneix 100 càmpings que ofereixen 135.000 places. D'aquests, el 75% formen part de l'Associació de Càmpings de Girona. Entre aquests establiments van registrar més de 7 milions de pernoctacions durant el 2013. 

Segons dades facilitades pel director del Patronat de Turisme de Girona, Ramon Ramos, el món del càmping va moure fins a 400 MEUR el 2012 a la demarcació. Ramos ha destacat que en temps complicats els empresaris dels càmpings apostin per renovar instal·lacions. "És importantíssim que el sector aposti per la qualitat i això ens està convertint en un destí de referència en parcs de vacances", ha dit Ramos.

També s'ha expressat en aquesta línia la directora general de Turisme, Marian Muro, que ha destacat "la capacitat i el compromís" dels càmpings gironins per renovar instal·lacions. "De tots els sectors turístics, és un dels que té la visió més clara per l'aposta per la renovació i la inversió", ha dit.

Previsió d'una bona temporada

La directora general de Turisme ha augurat que la temporada que arrenca serà bona. Per una banda, els fa ser optimistes el fet que durant els dos primers mesos de l'any hi ha hagut un repunt del turisme domèstic, que ha crescut un 13,5% respecte el mateix període de l'any anterior. "Portàvem tres anys perdent turisme domèstic i és un bon símptoma que hi hagi aquesta recuperació", ha indicat.