Desmantellat un cultiu amb més de 3.000 plantes de marihuana a Cassà de la Selva

S'hi accedia a través d'un enginyós sistema d'armaris falsos

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Cassà de la Selva han desmantellat un cultiu amb 3.116 plantes de marihuana situat en dues naus industrials d'aquest municipi del Gironès. Arran d'aquesta troballa els agents han denunciat aquest dimarts un home de 45 anys, nacionalitat espanyola i cassanenc, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La plantació estava en dues naus industrials situades al veïnat de Montroig, a la carretera GIV-6741, a les quals s'accedia a través d'un enginyós sistema d'armaris falsos. L'imputat, que cuidava les plantes i que era el responsable de la plantació, haurà de comparèixer pròximament davant l'autoritat judicial.

Els fets es remunten al 30 de juny, qual la policia local de Cassà va alertar els Mossos d'Esquadra de què havien detectat una possible plantació de marihuana en dues naus industrials situades al veïnatge de Montroig, a la carretera GIV-6741.

L'endemà, efectius dels dos cossos policials es van adreçar al lloc. Dins d'una de les naus industrials els agents van trobar un home que cuidava les plantes i que era el responsable dels cultius de marihuana. A la zona principal de la nau, que feia de taller de serralleria, hi van localitzar dos falsos armaris. Cadascun feia de porta per accedir a dues estances completament tapiades de la llum exterior.

En la primera de les sales hi van trobar 1.832 plantes de marihuana en fase de creixement i 360 en estat òptim de recol·lecció. També hi havia restes que evidenciaven que hi havia hagut unes 600 plantes més que ja havien estat tallades i comercialitzades.

En la segona estança es van localitzar 924 plantes de marihuana. Aquesta sala estava perfectament climatitzada amb uns mòduls aïllants i n'hi havia dos més en construcció per engrandir la plantació.


En total, la policia va comissar 96 làmpades, 96 transformadors, bombetes, filtres, dipòsits d'aigua, climatitzadors d'aire, sistemes de reg i altres estris pel cultiu de les plantes estupefaents.


L'imputat, que cuidava les plantes i que era el responsable de la plantació, haurà de comparèixer pròximament davant l'autoritat judicial.