Denuncien dues dones que cultivaven 151 plantes de marihuana en un pis a Girona

Per evitar que les descobrissin, les inquilines havien segellat una finestra de l'habitatge

Els mossos han denunciat dues dones que havien muntat una plantació de marihuana a l'interior d'un pis del centre de Girona. En total, a l'habitatge, situat al carrer Migdia, les inquilines hi feien créixer fins a 151 plantes. Per evitar que les descobrissin, havien segellat una de les finestres del pis, deixant-hi només una petita obertura. A dins, tenien muntada tota la infraestructura necessària per garantir que les plantes tinguessin les condicions de llum i humitat adequades (amb làmpades, transformadors i filtres d'aire).

Els agents van descobrir la plantació després de rebre la denúncia d'un veí. Les dues dones, de 28 i 57 anys, s'enfronten a una condemna per un delicte contra la salut pública. El degoteig de comisos i denúncies a gent que cultiva marihuana a l'interior d'habitatges no s'atura. Aquest cop, els mossos han denunciat dues veïnes del centre de Girona que havien convertit una de les habitacions del seu pis en una autèntica plantació.

La descoberta es va fer a finals d'aquest juny, gràcies a una denúncia feta per un veí. L'home va alertar els Mossos d'Esquadra que les dues inquilines d'un pis situat al carrer Migdia, en ple centre de Girona, es dedicaven a cultivar droga.

Una patrulla va anar a inspeccionar l'exterior del bloc i va veure que una de les finestres del pis estava segellada. Per evitar que la plantació es pogués veure des de peu de carrer, només s'hi havia deixat una petita obertura.

Els agents van pujar fins a l'habitatge, i qui els va obrir la porta va ser una de les dues inquilines. La dona va reconèixer que havien muntat una plantació al pis i va deixar entrar els agents. En una de les habitacions, hi creixien fins a 151 plantes de marihuana, que tenien una alçada d'entre 20 i 30 centímetres.

Les dues dones, que tenen 28 i 57 anys, havien instal·lat sis làmpades, sis bombetes i sis transformadors de 600 watts perquè les plantes tinguessin la llum necessària. A més, per garantir les condicions d'humitat adients, també havien posat un filtre d'aire condicionat i tres ventiladors a l'estança.

Els agents van comissar la droga i van denunciar les dues dones per un delicte contra la salut pública. Les inquilines del pis hauran de passar ara davant del jutge, en el moment en què se les citi a declarar.