L'Ajuntament de Salt denunciarà la portaveu de la PAH i membres de l'associació

El consistori diu que dos policies van resultar ferits després de ser sacsejats per membres de la plataforma

L'Ajuntament de Salt, al Gironès, ha donat a conèixer mitjançant un comunicat que denunciarà la portaveu de la PAH Girona i Salt, Marta Afuera, i els membres de l'associació que aquest dijous van voler participar en la reunió de la taula d'habitatge.

El consistori assegura que els membres de la plataforma van colpejar a tècnics municipals i es van enfrontar amb violència als agents de la Policia Local, dos dels quals van resultar ferits. Per això subratllen que podrien ser acusats de desordres, atemptat, resistència i violació de domicili jurídic. "Volem deixar que l'actitud de Marta Afuera i les persones que l'acompanyaven no és admissible", subratllen en el text.

Segons expliquen en el comunicat, les diligències de la Policia Local de Salt seran enviades al jutge juntament amb les gravacions de les càmeres de seguretat del consistori que, segons l'ajuntament, recullen com Marta Afuera i els seus acompanyants - membres de la PAH Girona i Salt- van actuar de forma coordinada i preparada contra els agents amb l'objectiu de forçar l'entrada a les dependències municipals i participar en la taula d'habitatge.


En principi, el consistori assenyala que la portaveu i els membres de l'associació podrien ser acusats de desordres, atemptat, resistència i violació de domicili jurídic. Les investigacions policials han permès identificar alguns dels membres que aquest dijous van voler participar en la reunió de la taula d'habitatge. Segons el consistori, un d'ells - que va agredir un agent- va ser condemnat a 15 mesos de presó per amenaces de mort i injúries continuades, per l'enviament de 22 missatges anònims a un regidor de l'anterior equip de govern.

"L'Ajuntament actuarà amb fermesa per totes les vies possibles per evitar que es repeteixin actes com els d'ahir a la tarda", expliquen en el comunicat. Des del consistori de Salt afegeixen que no veuen cap problema si representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona i Salt volen parlar o participar a les taules d'habitatge. No obstant això asseguren que no volen que en formi part la portaveu de l'organització, Marta Afuera. "No es permetrà l'entrada a una persona de representativitat dubtosa i que ha estat desautoritzada per l'assemblea de les PAH catalanes diverses vegades i que amb el seu llenguatge i actituds fa impossible el treball de la taula".

Des del consistori asseguren que les gravacions demostren que els incidents que es van produir aquest dissabte - quan es va haver d'anul·lar la taula d'habitatge- van ser provocats per Marta Afuera i els altres membres de l'associació. "Actuaven de forma organitzada i en un moment donat fins i tot van buscar intencionadament a menors per utilitzar-los com a escuts i dificultar d'aquesta manera la feina de la policia", comenten en l'escrit on es diu també que "no s'entén" la fixació de la portaveu de l'entitat amb el municipi de Salt.

La PAH nega els fets

Els fets van succeir ahir, dijous a la tarda, quan membres de la PAH Girona i Salt van voler entrar al consistori per participar en la taula de l'habitatge. Des de l'organització subratllen que només volien donar a conèixer la situació "desesperada" que viuen diversos veïns del municipi que han estat desnonats o no tenen aigua ni llum. "És radicalment mentida que feríssim agents de la policia, és de riure, només vam intentar entrar 8 persones, el que s'intenta fer és criminalitzar la plataforma i davant d'això continuarem amb les nostres accions transgressores i pacífiques", ha explicat la portaveu, Marta Afuera. "És una estratègia de l'alcalde que en lloc de resoldre els problemes no vol fer-ho i intenta desviar l'atencio amb una denúncia", ha conclòs.