Desmantellat un cultiu amb 529 plantes de marihuana a Rabós d'Empordà

Els agents denuncien la propietària de l'habitatge per un delicte contra la salut pública

Nou comís de plantes de marihuana a l'Alt Empordà. Els Mossos d'Esquadra han denunciat una veïna de Rabós de 42 anys que havia convertit casa seva en una autèntica plantació. En total, repartides en tres habitacions, a dins l'habitatge hi creixien fins a 529 plantes de marihuana. La dona, a més, havia muntat tota la infraestructura necessària per afavorir que la plantació tingués la llum i les condicions d'humitat adients. Una patrulla de paisà va descobrir la plantació mentre passejava pel poble.

Quan van passar pel costat de l'habitatge, els agents van sentir una forta olor de marihuana i soroll d'extractors. Aquest comís s'afegeix als dos que es van fer divendres passat en un operatiu a Figueres. El degoteig de denúncies a gent que han decidit fer del cultiu de marihuana el seu modus vivendi no s'atura. Dijous passat, sense anar més lluny, els Mossos d'Esquadra van desmantellar una autèntica plantació amagada en una casa de Rabós d'Empordà.

La seva propietària, una dona de 42 anys, hi cultivava fins a 529 plantes. La forta olor que desprenia la marihuana, que es flairava des del carrer estant, i el soroll dels extractors que repartien aire per les habitacions va ser el que va delatar la presència de la plantació.

Una patrulla d'agents de paisà que feia patrullatge preventiu per Rabós se'n va adonar de seguida, només passar pel costat de l'habitatge. Els agents van contactar amb la propietària de la casa i, un cop a dins, no van trigar gaire a confirmar les seves sospites.

Les plantes de marihuana estaven repartides en tres estances diferents. Perquè tinguessin les condicions adients, la dona havia instal·lat fins a 22 focus, el mateix número de transformadors, tres ventiladors i dos filtres. A més, per afavorir el creixement dels cabdells, també tenia fins a tres bidons d'adob.

Els agents van comissar totes les plantes, i la infraestructura que les acompanyava, i van denunciar la dona per un delicte contra la salut pública. La veïna de 42 anys està pendent de passar a disposició judicial, un cop el jutjat de Figueres que s'ha fet càrrec del cas la citi a declarar.

Aquesta, però, no va ser l'única plantació que els mossos van desmantellar la setmana passada a la comarca. Divendres, en un operatiu conjunt amb la Guàrdia Urbana, els agents van descobrir fins a 610 plantes més, que creixien en dos domicilis de Figueres. Un estava situat al barri de Sant Joan i l'altre, al del Culubret.