Un nou web agrupa més de 70 casals d'estiu, colònies, esplais i campus catalans

Cinc emprenedors de Girona i Barcelona engeguen aquest portal

Casals esportius, campus d'aventura, colònies que giren al voltant del cinema o la música... L'oferta d'activitats d'estiu per a nens i joves és extensa i a vegades als pares els costa saber quina s'ajusta més a les preferències dels fills.

Per fer-ho més fàcil, cinc emprenedors han engegat Talim, el primer web que els hi posa a l'abast d'un sol clic més de 70 activitats de lleure. D'entrada l'oferta es concentra a Girona i Barcelona, però l'objectiu és créixer fins a cobrir tot Catalunya. T

alim no només estalvia a les famílies anar amunt i avall fent inscripcions -Internet és un bon aliat- sinó que també és una plataforma de gestió on-line per a les empreses i entitats que organitzen les activitats.

Talim va entrar a la xarxa ara fa dos mesos. Però al seu darrere, abans el portal no ha estat una realitat a Internet, hi ha hagut tot un any de feina. La idea de crear-lo va sorgir d'un grup d'emprenedors, la majoria dels quals volten la trentena d'anys. Tots cinc fan 'coworking' a Barcelona (és a dir, comparteixen un espai de treball) i es dediquen a sectors tan diferents com la consultoria i el disseny de pàgines web.

A través del seu dia a dia, i d'explicar-se projectes i aficions, tots ells han trobat una idea que els ha unit, i que és la que ha fet néixer Talim: crear un espai a Internet que serveixi com a plataforma 2.0 per a totes les activitats de lleure que es fan a Catalunya. I que no només doni servei a les famílies, sinó també a aquelles empreses i entitats que organitzen casals, colònies d'estiu, esplais i tallers.

De fet, el nom que han escollit per batejar la iniciativa ('talim' significa 'educació' en àrab) ja pressuposa quin és l'eix del projecte. "Allò que volem és agrupar en un sol espai tota l'oferta de lleure i donar-li valor", explica una de les impulsores de la plataforma, l'Anna Mora.

De moment, Talim neix amb una setantena d'activitats dirigides a nens i joves d'entre 4 i 18 anys. Aquí, els pares en tenen per triar i remenar. Per exemple, hi ha unes colònies de cinema i fotografia a Queralbs (Ripollès), unes altres de teatre a Aiguafreda (Vallès Oriental) o un campament centrat en la música rock a Vilanova de Meià (Noguera). I al costat d'aquestes estades, la pàgina també inclou més de 50 casals i esplais d'estiu a diferents barris.

L'objectiu, de cara a les famílies, és posar-ho tot molt més fàcil. Talim incorpora un cercador que permet acotar la recerca d'activitats de lleure. Al costat dels paràmetres típics (lloc, edat i preu), la pàgina també permet afinar molt més amb d'altres (per exemple, saber si un casal té menjador o servei d'acollida).

"Hem volgut que la cerca fos el més fàcil i precisa possible", indica en Pol Solà, un altre dels creadors del web. A més, per facilitar la feina als pares, per a cada activitat es poden fer fins a cinc inscripcions simultànies.

Per a famílies, empreses i entitats

Un cop els pares (o els nens) han escollit l'activitat, n'hi ha prou amb inscriure l'infant i introduir les dades bancàries per fer el pagament via Internet. Talim s'encarrega de fer la resta. I aquí, precisament, hi ha l'altre avantatge de la pàgina; Talim no només estalvia a les famílies anar amunt i avall, sinó que també és una eina de gestió per a les empreses i entitats que organitzen les activitats.

Després de donar-se d'alta i introduir les dades corresponents (del campus, esplai, campament, colònies...), la pàgina web actualitza totes les inscripcions que els arriben. No només els envia les dades dels nens i joves, sinó que també els va generant documents Excel sobre les seves especificitats (si algun és al·lèrgic o si es queden al menjador, per exemple).

"El que volem és que Talim sigui per a ells una autèntica plataforma 2.0 de gestió del lleure", concreta l'Anna Mora. I hi afegeix: "Per això, un cop s'han donat d'alta, també els oferim que puguin donar-se a conèixer en xarxes socials, compartint aquelles activitats que han introduït a la pàgina web".

10.000 visites en un any

De moment, la majoria de les activitats de Talim es concentren a l'àrea de Girona i Barcelona. Però la intenció és anar cobrint territori mica en mica. I aquí, segons expliquen els seus creadors hi ha terreny per córrer.

"A Catalunya hi ha més de 1.200 entitats i empreses, que cada any organitzen fins a 5.000 activitats de lleure on hi participen més de 220.000 infants i joves", explica l'Anna Mora. L'objectiu de Talim és que, d'aquí a un any, el 20% de les entitats i empreses del sector que hi ha a Catalunya tinguin presència a la pàgina web. I que això, de retruc, es tradueixi en més de 10.000 visites per part de famílies.