Els mossos denuncien els quatre activistes antiMAT de Fellines

Se'ls acusa de coaccions i desordres públics

Els Mossos d'Esquadra han denunciat els quatre activistes que dijous es van encadenar a una de les torres de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Fellines, Viladasens (Gironès) durant quasi nou hores. Un cop van baixar de la torre amb l'ajuda dels Bombers que els van deslligar i van assegurar que el descens fos segur, els mossos els van identificar.

En aquell moment no van detenir ningú, però aquest divendres els han denunciat per dos delictes: desordres públics per l'ocupació de la instal·lació i per coaccions perquè van evitar que els treballadors accedissin a la feina. La denúncia arribarà ara a mans del jutge, que citarà a declarar els quatre activistes -tres noies i un noi- en els propers dies.

Els quatre activistes es van encadenar a la torre 64 de la MAT per mostrar el rebuig a la infraestructura i exigir que es desconstrueixin les torres perquè consideren que atempten contra el Medi Ambient, que la MAT només respon a interessos econòmics i no energètics i, a més, perquè asseguren que les torres incompleixen la distància exigida d'allunyament de nuclis habitats.


Enmig d'un fort dispositiu policial amb diversos efectius de l'ARRO i de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquarda, els activistes van estar, en total, quasi nou hores encadenats. A baix de la torre, a banda d'una quinzena d'activistes més, hi havia treballadors que al migdia van haver de desistir i es van endur eines i equip perquè no podien accedir al seu lloc de treball.

Cap a les tres del migdia els antiMAT van accedir a baixar voluntàriament. Van necessitar l'ajuda dels bombers, que van tallar les cadenes i els van assegurar amb cordes per al descens. En total, l'operació de rescat va durar tres hores.

Tan bon punt van tocar terra, els Mossos d'Esquadra van identificar els quatre activistes. No van detenir ningú al peu de la torre però aquest divendres els han denunciat per coaccions -per impedir que els empleats accedissin al seu lloc de treball- i per desordres públics, per ocupar la instal·lació. La denúncia ara està en mans del jutge que en els propers dies els citarà a declarar i decidirà si els imputa o no algun delicte.