Confirmada la multa de 4.000 euros per l'afer de les estelades al Girona-Almeria

Joan Guirado assegura que arribarà "fins al final"

L'Estat ha desestimat les al·legacions del jove que cobria el partit Girona-Almeria el juny del 2013 contra la multa de 4.000 euros i la prohibició d'entrar a recintes esportiu durant un any.

Joan Guirado va rebre la denúncia per una infracció greu de la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport perquè, segons la policia, va insultar uns agents dient-los "policia espanyola de merda, em cago en tots els putos espanyols, a veure si marxem d'una puta vegada".

El denunciat ho nega i diu que arribarà "fins al final" per demostrar que el van identificar quan va intentar fotografiar policies requisant estelades dels aficionats del Girona.

La proposta de resolució de la subdelegació del govern espanyol a Almeria desestima les al·legacions presentades pel denunciat, descarta practicar les proves que proposa i argumenta que "no serien d'utilitat per a l'esclariment dels fets i no produiria cap alteració en la resolució final de l'expedient".

Així, la instructora de l'expedient administratiu proposa mantenir la multa de 4.000 euros i la prohibició d'accedir a recintes esportius durant 12 mesos per a Joan Guirado, el jove denunciat per la policia espanyola el 22 de juny del 2013 per, suposadament, infringir la normativa contra la violència en l'esport durant el partit de promoció d'ascens a primera divisió que el Girona jugava al camp de l'Almeria.

Guirado ha lamentat que la subdelegació del govern espanyol no hagi ni volgut escoltar els testimonis que proposava. "Són persones que ni coneixia, que ho van veure i es van posar en contacte amb mi a través de les xarxes socials", ha explicat el jove que atribueix la denúncia a que la policia espanyola volia impedir que, en les seves funcions com a periodista, mostrés com els agents requisaven estelades als aficionats del Girona.

En la proposta de resolució, la instructora argumenta que la policia espanyola ja va presentar un atestat ampliant els fets que es recollia a la primera denúncia ratificant els fets descrits i "esvaint qualsevol dubte sobre la realitat i l'autoria dels mateixos". Així, dóna plena credibilitat als policies, que asseguren que Guirado els va insultar.

Segons la versió policial, a la porta d'accés a l'estadi, Guirado es va dirigir als agents en actitud insultant i els va dir "putos gilipolles, puta policia espanyola de merda, em cago en tots els putos espanyols, a veure si marxem d'una puta vegada". Aleshores, quan el van voler identificar, continuen relatant el agents, el jove es va expressar en català i els va dir: "Aquests imbècils em xuclen la polla".

"Qualsevol persona que em conegui sap que jo no faig servir mai aquest tipus d'expressions", ha afirmat Guirado que lamenta que confirmin la denúncia que li han imposat per infringir l'article 22.2 de la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. Aquest article imposa sancions a les persones que tinguin "conductes violentes o que incitin a la violència". Concretament, a qui participi activament en altercats, baralles o desordres públics en recintes esportius, al seu voltant o a mitjans de transport organitzats per anar a esdeveniments esportius.

L'afectat, que ja va rebre la notificació de l'inici de l'expedient administratiu amb indignació, reitera que els agents menteixen i avança que arribarà "fins al final" per demostrar-ho. "Estic disposat a assumir el cost personal que sigui per evitar que es passi per alt una injustícia", ha conclòs Guirado.