Multa de 4.000 € a un periodista acusat d'insultar a la policia en un partit de futbol

Joan Guirado fotografiava als agents requisants estelades d'aficionats del Girona FC

Un jove que cobria el partit entre el Girona i l'Almeria per a Nació Digital el 22 de juny del 2013 ha rebut una multa de 4.000 euros i la prohibició d'entrar durant un any a cap recinte esportiu per, suposadament, insultar agents de la policia estatal.

Els policies el van denunciar per infringir la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport perquè, segons asseguren, els va dir "policia espanyola de merda, em cago en tots els putos espanyols, a veure si marxem d'una puta vegada".

L'afectat ho nega i diu que el van identificar quan va intentar fer una fotografia dels agents requisant estelades d'aficionats del Girona. "No ho penso pagar", ha afirmat Joan Guirado.

L'expedient sancionador també apunta que quan el van voler identificar, el jove es va expressar en català i els va dir: "Aquests imbècils em xuclen la polla".

La policia conclou que amb aquesta actitud Guirado va alterar l'ordre públic en l'accés al recinte esportiu i consideren que va infringir l'article 22.2 de la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. Aquest article imposa sancions a les persones que tinguin "conductes violentes o que incitin a la violència". Concretament, a qui participi activament en altercats, baralles o desordres públics en recintes esportius, al seu voltant o a mitjans de transport organitzats per anar a esdeveniments esportius.

Els agents "menteixen"

L'afectat ha rebut la multa amb indignació i assegura que els agents "menteixen" en el relat de fets. Segons ha explicat, va anar fins a Almeria per cobrir el partit i va entrar a l'estadi amb acreditació de premsa. Aleshores, va veure agents de la policia espanyola requisant estelades a un grup d'aficionats del Girona i va intentar fer una foto per publicar-la al seu article.

"De seguida van venir els agents, se'm va endur, em van identificar i em van retenir una bona estona", ha explicat Joan Guirado que diu que els agents el van acabar insultant pel fet de ser català. Guirado atribueix la denúncia a una persecució ideològica perquè els agents estaven requisant estelades sense motiu.

El jove ja ha anunciat que està preparant al·legacions a la sanció, que té un termini de 15 dies per respondre. A més, vol posar el cas en mans d'un advocat penalista per veure si hi ha marge per emprendre accions legals contra els agents. "No ho penso pagar i no penso deixar d'anar a veure els partits del Girona i de l'Olot", ha conclòs.