Practiquen un simulacre d'incendi forestal a Viladasens

L'objectiu de l'experiència és millorar la coordinació entre els diferents cossos

Uns 130 efectius dels Bombers de la Generalitat, ADF i Agents Rurals han participat aquest dissabte en un simulacre d'incendi forestal a Viladasens (Gironès). L'objectiu d'aquest exercici, que es fa cada any des del 2004, és millorar la coordinació entre els cossos i aconseguir una gestió integral dels recursos durant l'extinció d'un incendi real.

Durant l'exercici s'han muntat diferents línies d'aigua, s'han utilitzat pots de fum com si fossin represes i focus secundaris perquè l'experiència s'assemblés tant com fos possible a les dificultats que han d'afrontar els cossos en un incendi real, quan han de retrocedir o canviar de ruta per extingir el foc. Paral·lelament, els Bombers també han aprofitat l'avinentesa per explicar les novetats del Pla d'Actuació del Grup d'Intervenció i l'organització del cos i han resolt dubtes dels altres efectius.

En el simulacre hi han treballat. Per part dels Bombers s'hi han desplaçat quatre camions d'aigua, quatre vehicles lleugers i el Punt de Trànsit des d'on s'ha coordinat tot el dispositiu. En total hi han participat un centenar d'ADF de les comarques gironines. Un cop finalitzada la pràctica els participants han realitzat una reunió de valoració.