El Girona es queda un any més a Segona (3-1)

Els de Montilivi se salven després de golejar al Deportivo de la Coruña

Era el partit de l'any per a un Girona que sabia que amb la victòria tenia quasi tancada la permanència a la Divisió de plata del futbol espanyol, a l'espera, això si, dels resultats dels altres set implicats en aquesta lluita aferrissada. A base de caràcter, intensitat i amb un Montilivi de gala, que presentava avui la millor marca en nombre d'aficionats de la temporada, l'equip de Machín ha aconseguit el que fa unes setmanes semblava una vertadera quimera, després de passar-se vint-i-tres jornades al pou de la classificació. A més, l'èxit ha anat acompanyat d'un joc directe i vistós, en una mena de reconciliació amb l'afició que ha acabat amb una golejada a un Deportivo que ja estava de vacances després d'aconseguir l'ascens la jornada anterior.

L'inici feia patent les intencions d'un Girona que malgrat alguns errors sortia molt sòlid, dominant en tot moment i portant sempre la iniciativa en atac. Felipe Sanchón, creant perill des de la banda, avisava al quart d'hora de partit amb una internada pel centre de la defensa gallega, però el xut sortia desviat. Un cop més però, ha estat Ortuño qui a passada de Jandro donava tranquil·litat abans del descans amb un gol de vaselina que deixava el porter Fabricio sense opcions, deixant clar que ha estat el fitxatge de l'any blanc-i-vermell, amb set gols en vuit jornades que han acabat resultant importantíssims.

A la represa, i amb un marcador favorable, semblava que el Girona optaria per defensar-se, però més aviat ha estat tot el contràri. Lluny d'arrugar-se l'equip s'ha mostrat amb la mateixa intensitat de la primera part i només han fet falta deu minuts perquè Felipe Sanchón, després d'un control sublim d'Ortuño i posterior assistència, fes el segon amb un xut escorat al pal baix de Fabricio. Poc després Eloi Amagat s'incorporava a la festa i al seixanta-cinc sentenciava amb el tercer, deixant dos defensors pel camí després d'una bicicleta i picant la pilota de manera magistral per sobre el porter.

Amb el partit sota control les mirades i interessos eren més fora que dins, però les diferents combinacions de resultats han permès fins i tot celebrar la permanència amb antelació. El gol del Dépor, a càrrec d'Arizmendi, feia honor a un equip que l'any que ve jugarà a Primera i no suposava cap problema per a tots els qui han acabat envaint el camp enmig de l'èxtasi blanc-i-vermell.

Fitxa tècnica

3 - Girona FC: Becerra; Ramalho, Chus Herrero, Richy, Junca, Iván López (Juanlu, min.80), Eloi (Matamala, min.82), Timor, Jandro, Felipe Sanchón (Tato, min. 74) i Ortuño.
1 - Deportivo: Fabricio; Manuel Pablo, Lopo, Insúa, Luisinho, Juan Domínguez, Bergantiños (Seoane, min.68), Juan Carlos, Rabello (Antonio Nuñez, min.7), Borja Bastón (Arizmendi, min.73) i Toché.
Gols: 1-0, min.41: Ortuño. 2-0, min.54: Felipe Sanchón. 3-0, min.64: Eloi Amagat; 3-1, min.85: Arizmendi.
Àrbitre: José Maria Sánchez Martinez (Comitè Murcià) Ensenya groga al local Matamala.