Detingut un home per matar el seu veí a ganivetades i d'un tret a Palafrugell

La mala relació veïnal s'entreveu com a mòbil del crim

Poc després de les dotze de la matinada d'avui, els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís que al replà del bloc situat al número 29 del carrer mestre Àngel López i Sánchez de Palafrugell (Baix Empordà) hi havia dos veïns barallant-se. Immediatament, els agents s'han desplaçat al lloc i han trobat l'home mort i el seu agressor dins un dels domicilis dels baixos.

Qui va donar la veu d'alarma va ser l'altra veïna del mateix replà. Segons ha explicat, cap a aquella hora va començar a sentir crits a l'entrada de l'edific i, de cop, silenci. Aleshores, va trucar a la policia perquè ja temia que un dels veïns hagués matat l'altre ja que estaven enemistats des de feia temps i s'havien enfrontat en diverses ocasions.

Aquesta nit, la rancúnia ha anat a més i els dos homes s'han encarat. Segons han explicat fonts properes al cas, la víctima anava armada amb un bat de beisbol i l'agressor duia un ganivet i una pistola, que podia ser de fabricació casolana. Els dos homes s'han començat a barallar amb violència al replà, han anat a parar per terra i ha estat llavors quan l'homicida ha clavat diverses ganivetades a l'altre i li ha engegat un tret. La víctima ha rebut totes les ferides a la part superior del cos i al cap. L'homicida té ferides a la cara.

Els homes viuen en portes contigües (un als baixos 3 i l'altre als baixos 1). Segons els veïns, la víctima era una persona conflictiva. La veïna de la casa del davant, Lucie Tumova, ha explicat que l'home de 42 anys no vivia de manera regular al pis perquè hauria tingut "problemes d'impagaments" però sí que es dedicava a fer la vida impossible a l'altre perquè "sovint se sentien cops i crits".


Denúncies per amenaces i danys

L'homicida, un fuster de 57 anys, havia denunciat la víctima en diverses ocasions per amenaces, insults i desperfectes. De fet, les portes dels dos pisos estan ratllades. Els veïns relaten que el conflicte veïnal s'havia anat agreujant, fins que aquesta matinada, cap a quarts de dotze, els dos homes han arribat a les mans.

"Vaig sentir com un espetec però no vaig relacionar-ho amb un tret", ha explicat Tumova. Al cap de poca estona, els Mossos d'Esquadra acordonaven la zona i arribava la comitiva judicial. Durant la matinada, els agents de l'Àrea d'Investigació Criminal han recopilat proves i indicis i cap a les set del matí s'ha fet l'aixecament del cadàver.

Aquest matí, al replà encara hi havia restes de sang a terra que guiaven fins al baixos tercera i esquitxades a les parets. Els Mossos d'Esquadra n'han indiciat algunes per esclarir com va anar la baralla.

Està previst que en les properes hores el detingut passi a disposició el Jutjat d'instrucció número 4 de la Bisbal d'Empordà, que és el que està de guàrdia i s'ha fet càrrec del cas. L'homicida, que ha reconegut ser l'autor del crim, es troba engarjolat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a la ciutat.

L'Ajuntament de Palafrugell lamenta els fets però, per ara, no té previst convocar cap minut de silenci ateses les circumstàncies que envolten el crim.