El bisbe de Girona agraeix al rei els anys de 'servei públic'

Francesc Pardo declina opinar sobre la figura de Joan Carles I perquè creu que "la història ja la valorarà"

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha declinat opinar sobre la figura del rei Joan Carles I un cop anunciada l'abdicació en favor del seu fill, Felip de Borbó, i creu que la història ja s'encarregarà de "valorar" el seu paper.

El bisbe ha apuntat que "els que són grans i van viure la clandestinitat política i la transició" segurament tenen una opinió sobre el monarca molt diferent de la dels joves, però defensa que quan una persona ha dedicat molts anys de la seva vida al "servei públic" mereix "cert agraïment".

Francesc Pardo ha instat a afrontar la nova etapa amb "pau, intel·ligència i respecte" i demana que el debat sobre l'organització de l'Estat no eclipsi les necessitats socials.

Francesc Pardo creu que independentment de la valoració que es faci "d'una banda o altra" sobre el paper que ha desenvolupat el rei Joan Carles I, cal dedicar-li "cert agraïment" perquè durant anys ha desenvolupat un servei públic. Més enllà d'això, el bisbe no ha volgut opinar sobre el monarca, tot i que ha apuntat que com a persones que ha viscut "la clandestinitat política i la transició", segurament la seva valoració sobre el rei dista molt de la que puguin fer persones més joves que no han viscut aquests episodis històrics.

El bisbe sí que ha volgut reflexionar sobre "els reptes" que té plantejats la societat actual i que no es poden apartar del punt de mira, encara que hi hagi en discussió altres assumptes com l'organització de l'estat. "He resat i he demanat que tots plegats tinguem encert a l'hora de cercar per a la societat el millor bé possible", apunta el bisbe que sosté que això passa per focalitzar esforços en superar situacions d'indefensió, marginació i problemes socials.

Per això, Francesc Pardo insta a afrontar aquesta nova etapa que s'obre després de l'abdicació del monarca des dels valors i principis que pot aportar la fe. "Espero que aquesta recerca del bé millor es faci amb actitud de servei, amb pau, amb intel·ligència, amb respecte a la identitat de les persones i dels pobles i sense posar en perill la convivència", ha conclòs Pardo.