Blanes demana més efectius policials a la conselleria d'Interior

L'alcalde, Josep Marigó, assenyala que el poble pateix "una mancança històrica" de Mossos d'Esquadra

La sala de plens de l'Ajuntament de Blanes (Selva) va acollir aquest divendres a la tarda dues reunions amb representants de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre, de l'Associació d'Hostaleria de Blanes, restauradors i membres de diversos sectors econòmics del municipi. Unes trobades que també van comptar amb la presència d'alguns propietaris o encarregats de negocis del poble, l'inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, i l'inspector en cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra de la Selva Litoral, Francesc Cardús. La reunió es va realitzar després de la trobada que van mantenir els representants dels diferents grups polítics del consistori blanenc durant la Junta de Portaveus, abans del Ple Municipal.

Calen més efectius a l'estiu

Des de l'ajuntament subratllen que l'objectiu principal d'aquestes trobades era informar a tots els veïns i sectors afectats sobre l'avanç de les mesures que s'han dut a terme per frenar el brot puntual de robatoris amb força en establiments del centre de la vila que s'ha registrat durant el darrer mes i mig. Tots els assistents i sectors afectats van coincidir en demanar que la Conselleria d'Interior augmenti el nombre de Mossos d'Esquadra al municipi. "Tant les formacions polítiques com les associacions van assegurar que tenen plena confiança en els cossos policials però està clar que Blanes pateix una mancança històrica d'efectius dels Mossos d'Esquadra", ha comentat l'alcalde de Blanes, Josep Marigó.

En aquest sentit, el batlle va afirmar que en els darrers temps, el consistori ha ampliat la plantilla de la Policia Local de Blanes amb sis agents més però que això no tranquil·litza els veïns després de patir aquest brot de robatoris amb força. "Jo com alcalde ja he enviat un escrit al Departament d'Interior demanant un reforç d'efectius de cara a l'estiu i, ara, totes les associacions i sectors econòmics del poble han decidit enviar un altre escrit de forma unitària recolzant la primera demanda", ha comentat Marigó.

L'alcalde ha volgut deixar clar que "no volen estirar massa la corda" i que només han demanat el reforç policial de cara a la temporada d'estiu quan el poble s'omple de turistes. "A l'estiu és quan tenim un augment de població i, a més, els inspectors van deixar clar que el brot de robatoris amb força és un episodi puntual i que en termes generals les dades de delictes al poble continuen essent inferiors a les d'altres anys", ha puntualitzat.

En aquesta línia, el consistori, els cossos policials i els sectors econòmics del poble van acordar continuar col·laborant entre ells, intercanviant informació i coordinant actuacions pel que fa a l'àmbit de la seguretat. "És més, volem continuar fent trobades, reunions i xerrades periòdiques amb els comerciants perquè els cossos policials puguin donar consells per prevenir robatoris", ha explicat l'alcalde. Pel que fa al brot de robatoris que s'ha produït durant les darreres setmanes a establiments de la vila, el batlle ha assegurat que és necessari "analitzar i estudiar" cas per cas perquè no es tornin a repetir.

Delinqüents reincidents i no una banda organitzada

De moment, els cossos policials ja han aconseguit resoldre un 60% de tots els casos, és a dir, que s'ha identificar l'autor. "Es tracta d'un índex molt alt", ha comentat l'alcalde. Tot i que no volen donar dades exactes, Marigó ha avançat que ja s'han detingut alguns dels lladres autors dels furts i robatoris i que, en alguns casos, ja han passat a disposició judicial. "Podem dir que es tracta de delinqüents reincidents, en cap cas és una banda organitzada. Es dóna el cas que a un dels detinguts se li imputen fins a vuit robatoris", ha afegit. La investigació policial continua oberta.