Dos detinguts per robar mòbils i bosses de mà als turistes

Els Mossos d'Esquadra els van localitzar aturats al voral de l'autopista a Sils fingint que el cotxe estava avariat

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres per furtar turistes amb la tècnica del peruà, que consisteix en aturar un conductor utilitzant excuses per robar-lo. Cap a tres quarts de set de la tarda de diumenge, una patrulla de trànsit va veure un vehicle aturat al voral de l'AP-7 al terme municipal de Sils (Selva).

El cotxe estava aparentment avariat, però l'actitud dels dos ocupants va fer malpensar els agents. Els mossos sabien que poca estona abans, a l'àrea de servei de la Jonquera (Alt Empordà) uns turistes holandesos havien estat víctima del furt d'una bossa de mà i de dos telèfons mòbils seguint aquest mètode i la descripció dels lladres coincidia plenament amb la dels ocupants del turisme.

Una patrulla de trànsit va observar el vehicle aturat al voral i va parar per veure què li passava. Tot apuntava que el turisme estava avariat però l'actitud dels dos
ocupants era sospitosa.

Els agents sabien que poca estona abans s'havia produït un furt amb la tècnica 'del peruà' (parar un conductor amb qualsevol excusa per robar-li) a l'àrea de servei de la Jonquera. Concretament, uns ciutadans holandesos havien estat víctimes del furt d'una bossa de mà i de dos telèfons mòbils.

La descripció facilitada per les víctimes coincidia plenament amb la dels dos ocupants del turisme. Per aquest motiu els agents van escorcollar els dos homes. Portaven diners i material que coincidia amb el denunciat al furt. A més, pel comprovant van saber que havien entrat a l'autopista per la Jonquera.

Davant les evidències, els mossos van detenir els dos homes com a suposats autors del delicte de furt. Els lladres tenen 32 i 42 anys, són d'origen kosovar i veïns de Barcelona.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va
decretar la seva llibertat provisional.