La PAH ocupa una parcel·la veïna al bloc Salt i hi trasllada l'hort

Marta Afuera insta els ajuntaments de Girona i Salt a multar bancs amb pisos buits

La PAH ja ha abandonat l'hort que van començar a cultivar quan van ocupar el bloc Salt (Gironès) el març de l'any passat per tenir aliments per a les famílies i els activistes que van anar a viure a l'edifici ocupat. Aquest dimarts al matí, una trentena de persones han traslladat la tenda de campanya, la rulot i l'escultura que hi havia a la parcel·la i ho han portat fins a una finca veïna, que a partir d'ara serà el nou hort de la PAH.

La portaveu de la PAH Girona-Salt, Marta Afuera, ha explicat després del desallotjament del bloc el desembre de l'any passat, l'hort s'havia convertit en un símbol de resistència i en un punt de trobada de les famílies i els activistes. A més, algunes persones que no tenien on anar, continuaven vivint en aquesta parcel·la.

Afuera no ha volgut desvetllar de qui és propietat la nova parcel·la, però sí que ha avançat que les persones que vivien acampades a l'hort, ho continuaran fent al nou espai. "L'hort no desapareix", ha afirmat la portaveu que exposa que han accedit a marxar voluntàriament perquè saben que l'antic hort és emplaçament per als mòduls prefabricats de l'escola Arrels.

La PAH creu que l'ajuntament de Salt ha intentat enfrontar la plataforma amb la direcció i els pares de l'escola Arrels. "No ho aconseguiran perquè nosaltres sempre vetllarem pel benefici dels nens i nenes del poble", ha afirmat Marta Afuera, acompanyada de bona part de les famílies que havien viscut al bloc Salt.

La plataforma també denuncia que cinc mesos després del desallotjament del bloc, l'edifici continua buit. "La Sareb està incomplint el mandat del Parlament, que instava a destinar-lo a lloguer social", ha afirmat Afuera que afegeix que el "banc dolent" està destinant milers d'euros al mes per pagar seguretat privada per a l'edifici en comptes d'obrir-lo a famílies sense recursos que no poden pagar lloguers a preu de mercat.

Marta Afuera també ha criticat que l'ajuntament de Salt i Girona "incompleixin" mocions aprovades fa mesos, que instava a multar entitats bancàries que tinguin pisos buits tancats. "És indignant que es permeti que els bancs tapiïn entrades a pisos per evitar que els ocupin mentre hi ha famílies al carrer", ha conclòs.