Sant Feliu de Buixalleu condemna la mort a ganivetades del veí assaltat a casa seva

L'alcalde demana als Mossos d'Esquadra reforç policial i assegura que no hi havia hagut cap increment de robatoris a la zona

Banderes onejant a mig pal i minut de silenci davant l'ajuntament. Sant Feliu de Buixalleu (Selva) ha condemnat aquest migdia la mort a ganivetades d'un veí de 80 anys a la urbanització Rio Park. La hipòtesi amb la qual treballen els Mossos d'Esquadra és que un o diversos lladres assaltessin la casa i ataquessin la víctima en ser descoberts. L'alcalde del municipi, Josep Roquet, ha lamentat la mort del veí i ha explicat que se solia implicar en la vida social de la població. Roquet ha demanat als Mossos d'Esquadra reforç policial "fins que s'esclareixi el cas" i ha assegurat que en els darrers temps no hi havia hagut cap increment de robatoris a la zona. "Res feia preveure una cosa així", ha afirmat.

"Expressar la més profunda condemna, repulsa i indignació davant d'aquest crim ignominiós i condemnar així mateix de forma plena i absoluta tot tipus d'acció violenta". L'ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu ha decretat dos dies de dol durant els quals les banderes onejaran a mig pal i ha convocat aquest divendres al migdia un minut de silenci per mostrar públicament el rebuig al crim. Una trentena de veïns s'han concentrat a les portes de l'ajuntament.

L'alcalde, Josep Roquet, ha afirmat que el municipi està consternat per la mort d'un veí que feia més de 30 anys que vivia a Sant Feliu de Buixalleu i que solia participar en les activitats i esdeveniments socials. Roquet ha assegurat que no havien detectat cap increment de robatoris que fes preveure "una cosa així". Tot i això, ha demanat als Mossos d'Esquadra que fins que es resolgui el crim i es detinguin l'autor o autors, reforcin la vigilància i la presència policial al tot el municipi. També ha demanat a la policia i a les autoritats judicial que destinin tots els esforços possibles a resoldre el crim "amb la màxima celeritat".

Aquest divendres al matí, agents de l'Àrea d'Investigació Criminal i policia científica han tornat a la casa, situada a la urbanització Rio Park, on han continuat recopilant proves per identificar l'autor o autors del crim. A banda de pentinar la casa, el jardí i l'hort, per intentar determinar per on van entrar els assaltants, també han resseguit el voltant de la casa.

La principal hipòtesi amb la que treballen els investigadors és que els lladres entressin a la casa per robar i ataquessin la víctima quan els va sorprendre. Segons l'alcalde, a la casa hi vivia el matrimoni i un dels seus tres fills però en aquell moment l'home estava sol.

Diverses ferides d'arma blanca

El cadàver de l'home tenia diverses ferides d'arma blanca al tronc i al coll, cosa que fa pensar que es podria haver encarat als assaltant o bé que es va intentar defensar. A més, tampoc es descarta que el lladres o lladres s'enduguessin diners o joies de l'escenari del crim. Aquest divendres li han fet l'autòpsia a l'Institut de Medicina Legal de Girona.

Va ser la dona de la víctima qui va trobar el cos dijous al migdia, quan tornava de classes d'Internet. Tot i que la casa tenia sistema d'alarma, en aquell moment estava desactivat i no va sonar. Veïns de la casa han explicat que cap a les deu del matí encara havien vist a la víctima feinejant a l'hort. Tres hores més tard, ja havia mort a ganivetades.