Endesa reconveritirà l'edifici Energia en la Casa de la Música a Palafrugell

La companyia ha fet l'entrega de l'immoble i d'una part de la parcel·la

Endesa ha signat un acord urbanístic amb l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) mitjançant el qual la companyia elèctrica traspassa al consistori la titularitat i l'ús de l'edifici Energia, així com una part de la parcel·la.

Aquest espai, ubicat al nucli urbà del municipi, acollia les oficines de l'empresa i una subestació elèctrica, que van traslladar-se a la zona de la Fanga amb la posada en marxa de la subestació Empordanet. La voluntat del consistori és reconvertir l'immoble, que data de principi del segle XX, en la Casa de la Música.

La parcel·la és al carrer Pi i Margall cantonada amb Manufactures del Suro i disposa d'un espai de zona verda i d'una superfície total de 1.059 metres quadrats, dels quals 604 metres quadrats estan construïts en planta, i compta amb una superfície útil edificada en planta baixa de 521,15 metres quadrats on l'ajuntament hi vol desenvolupar el projecte municipal 'L'Energia: Casa de la Música', el qual inclourà, entre altres serveis, el centre autoritzat d'ensenyaments artístics professionals de música. Per fer-ho realitat, és previst que les obres d'adequació de l'edifici comencin a finals d'any.